Gemeente Enschede koopt lokaal

  Zonder foto

Enschede - De lokale economie is belangrijk voor iedereen en het bedrijfsleven heeft het niet makkelijk. Zowel bedrijven, gemeente als inwoners hebben baat bij een sterke lokale economie. Zo blijven de voorzieningen én werkgelegenheid op peil. Maar hoe kun je helpen?

Eigenlijk kan iedereen heel eenvoudig helpen: door precies hetzelfde uit te geven, maar dan lokaal. Gemeente Enschede geeft het voorbeeld. Medewerkers van de gemeente ontvangen een cadeaukaart van Kooplokaal Enschede. Deze is vrij te besteden in de nieuwe webwinkel www.kooplokaalenschede.nl. De webwinkel is beschikbaar voor iedereen.

In opstart

Kooplokaal is een oplossing van VoorMeerWaarde BV. VoorMeerWaarde is een gecertificeerde sociale onderneming, dat zich specialiseert in digitale oplossingen die impact maken. “We willen niet zo maar digitale oplossingen maken. We willen echt een maatschappelijk verschil maken. Dat zit in het DNA van ons bedrijf.” aldus directeur Rolf Winter. “Kooplokaal helpt lokale ondernemers in deze lastige tijd, om op nieuwe manieren omzet te genereren. We zijn pas net begonnen, maar inmiddels zijn al meer dan 20 ondernemers aangesloten in Enschede.”. Kooplokaal Enschede staat niet op zichzelf, het maakt onderdeel uit van een landelijke ontwikkeling van Kooplokalen. “Na de start in maart, zijn we heel snel gegroeid. Op dit moment zijn we actief in 50 gemeentes en elke dag komen er minimaal twee gemeentes bij.”.

Gratis deelname

Door die snelle groei, kunnen de opstartkosten verdeeld worden over alle gemeentes. Dat maakt dat Kooplokaal Enschede gratis kan zijn voor alle Enschedese ondernemers.

Dus: ben jij ondernemer in Enschede? En kun je wel wat extra omzet gebruiken? Meld je dan gratis aan bij Kooplokaal (www.kooplokaalenschede.nl/aanmelden). Heb je nog vragen? Bel (085 80 81 2 80) of e-mail (helpdesk@kooplokaalenschede.nl) voor meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden