Bonhoeffer College houdt Quarantaine Klassenbattle

  Zonder foto

Wat te doen nu de geplande sportdag niet door kan gaan? Bonhoeffer College, locatie van der Waalslaan, organiseert de Quarantaine Klassenbattle als een waardige vervanger. Op dinsdag 26 mei 2020 gaan de mavo en havo/vwo leerlingen uit de onderbouw in groepjes digitaal aan de slag met diverse opdrachten. Allemaal vanuit hun eigen huis.

Zoals ook bij een normale sportdag, staat teambuilding centraal bij de Quarantaine Klassenbattle. Maar ook creativiteit speelt deze dag een grote rol. Elke groep krijgt minimaal twee opdrachten om uit te werken binnen 3 uur. Via Office365 Teams houden de docenten en leerlingen contact met elkaar. Zo gaan de leerlingen deze dag vanuit huis op een vindingrijke en creatieve manier toch met elkaar en de docenten aan de slag.

Allerlei uitdagingen met o.a. muziek, dans, kunst, wiskunde en sport komen aan bod. Zo wordt een groepje uitgedaagd om een liedje naar keuze uit te beelden als een band – de één speelt air guitar, de ander doet de air drums en natuurlijk is er nog een playbackende leadzanger(es). En weer een ander groepje beeldt samen een scene uit een boek uit. Of leerlingen maken een wiskundeopgave met allerlei voorwerpen gevonden in en rondom het huis.

De opdrachten zijn zo opgebouwd dat alle leerlingen individueel uitgevoerde delen van de opdrachten samenvoegen tot 1 eindresultaat: een filmpje of een (foto)collage. Voor elke opdracht krijgen de groepjes punten toegekend door de aangewezen coaches. Het is de bedoeling dat elke groep zoveel mogelijk punten verdient voor zijn of haar mentorklas. De mentorklas met de meeste behaalde punten wint de Quarantaine Klassenbattle en zal worden beloond met een prijs!

N

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden