Lichtjesactie oorlogsgraven op kerstavond

Lichtjesactie oorlogsgraven op kerstavond

  Zonder foto

ENSCHEDE - Zoals zoveel herdenkingen dit jaar zal ook de lichtjesactie op 24 december noodgedwongen een zeer sober karakter hebben. Corona dwingt ons hiertoe. Juist in het jaar dat wij 75 jaar vrijheid herdenken wordt onze vrijheid van beweging beknot door deze onzichtbare vijand.

Omdat een groot deel van onze jaarlijkse bezoekers tot de risicogroep behoren, zullen wij dit jaar op aangepaste wijze op kerstavond kaarsen plaatsen op de graven van de geallieerde oorlogsslachtoffers op de Oosterbegraafplaats in Enschede.

Dit jaar zonder toespraak, zonder de altijd zeer gewaardeerde omlijsting met de midwinterhoornklanken van de Vanekerblazers en zonder een wandeling langs met fakkels verlichte paden.

Maar de kaarsen zullen branden, het licht van hoop, vrijheid en dankbaarheid. Immers, ook nu een onzichtbare vijand ons in zijn greep heeft, is onze dank aan de jongens en mannen van toen niet minder. Zij gaven hun leven in de strijd tegen de vijand van toen, voor onze vrede.

They shall grow not old, as we that are left grow old:

Age shall not weary them, nor the years condemn.

At the going down of the sun and in the morning,

We will remember them.

Ik hoop u in 2021 welkom te mogen heten bij het plaatsen  van lichtjes op de oorlogsgraven, verlost van Corona, in vrijheid en gezondheid.

André van Aarsen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden