Succesvolle appelverkoop OBS Roombeek

  Zonder foto

Enschede - OBS Roombeek vindt dat alle kinderen een gezond tien uurtje horen te krijgen. Daarom neemt de school deel aan het EU-schoolfruitprogramma, waarbij de kinderen 20 schoolweken drie keer per week schoolfruit/-groente krijgen. De overige schoolweken krijgen de kinderen via het Fruitvriendjes programma fruit op school.

Om het schoolfruit te bekostigen heeft OBS Roombeek een KinderFruitActie georganiseerd. In de herfstvakantie hebben de kinderen van de school appels verkocht. De appelverkoop heeft een recordbedrag van € 1.519,- opgeleverd! Dit is de hoogste opbrengst van alle deelnemende scholen in Nederland! 

Op dinsdag 3 november worden 418 zakken appels geleverd, dat zijn 53 dozen! Diezelfde week gaan de kinderen de appels bezorgen. 

De volgende actie staat alweer gepland: Kleding voor Schoolfruit. Elke kilo kleding is één portie fruit/groente waard. In week 46 worden de kledingcontainers op school geplaatst. De verwachting is dat ook deze actie veel op zal brengen voor de Fruitpot van OBS Roombeek. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden