Lancering Postcode Loterij Buurtfonds

  Zonder foto

Enschede - Lokale organisaties, zoals buurthuizen en speeltuinverenigingen, kunnen vanaf vandaag bij het Postcode Loterij Buurtfonds aankloppen voor een financiële bijdrage voor hun buurtproject. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een gemeenschappelijke moestuin, het organiseren van een buurtfestival, of het opknappen van de speeltuin. Om een goed idee snel vleugels te geven, is de aanvraagprocedure kort.

De afgelopen periode zijn er al 39 buurtprojecten gefinancierd waaronder: de bouw van een veldschuur in Herxen bij Wijhe voor het organiseren van evenementen, de organisatie van een buurtfeest door het Gezondheidspark in Hengelo (O) en de inrichting van een zomers strand in Zutphen. Deze projecten maken ieder op een eigen manier Nederland een beetje mooier.

Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij. Benieuwd naar de gefinancierde projecten bij jou in de buurt? Zie www.postcodeloterijbuurtfonds.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden