Gluren bij Culturen in Enschede West

  Zonder foto

Enschede - Van dinsdag 29 september tot en met dinsdag 6 oktober zal Gluren bij Culturen met de Nationale vertelschool langs de basisscholen in Enschede West gaan.

De verhalen komen van inwoners van Enschede West onder begeleiding van de Nationale Vertelschool langs op de scholen, daarbij gaan ze wel 85 groepen aan, en bereiken zij bijna 2000 kinderen. Vijf vertellers / troubadours toeren tijdens de Kinderboekenweek rond van school naar school. Ruim 85 groepen, meer dan 2000 kinderen zullen tijdens de Kinderboekenweek smullen van een verteller / troubadour in hun eigen klas.

Het thema van de Kinderboekenweek “er toen…” is verbonden aan beleving vanuit andere culturen en echte verhalen van de verhalenvertellers. Daarnaast zullen de kinderen zelf aan de slag gaan met het maken van hun verhaal. Een bijzondere samenwerking! De nationale vertelschool heeft in de maand augustus bewoners van Enschede West met een niet westerse achtergrond training gegeven in hoe zij hun verhaal kunnen vertellen en voor de groep kunnen staan.

Gluren bij Culturen staat uiteraard voor het ontdekken van elkaars achtergrond en het leren van elkaars cultuur. Het kennismaken van elkaars culturen brengt meer begrip en kan vooroordelen voorkomen. Door naar elkaar te luisteren, elkaar verhalen te vertellen en het verhaal van de kinderen vorm te geven, wil Gluren bij Culturen bijdrage aan een meer inclusievere samenleving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden