Digitale infoavond over Transitievisie Warmte

  Zonder foto

Heel Nederland moet in 2050 van het aardgas af zijn. Het lijkt nog ver weg, maar het is belangrijk dat we nu al bedenken hoe we Enschede aardgasvrij maken. Om aan deze opgave te voldoen, moet elke gemeente eind 2021 een Transitievisie Warmte hebben vastgesteld. Over de Transitievisie Warmte organiseert de gemeente een digitale infoavond op donderdag 1 oktober.

Transitievisie Warmte

De Transitievisie Warmte beschrijft de route naar het aardgasvrij maken van Enschede. Per wijk wordt aangegeven wat het meest duurzame alternatief voor aardgas is tegen de laagste kosten. Ook is er aandacht voor de volgorde waarin wijken van het aardgas afgaan. Al deze vragen zijn we nu aan het onderzoeken. Het antwoord op deze vragen hebben we nu dus nog niet. Maar omdat het zo’n belangrijke verandering is, nodigen we de inwoners van Enschede uit om mee te denken. Als eerste stap hebben we de afgelopen weken een enquête gehouden, waarin we u hebben gevraagd te reageren met uw ideeën, zorgen en tips. De volgende stap is de digitale infoavond over de Transitievisie Warmte. 

Wat kunt u op de digitale infoavond 1 oktober verwachten?

De digitale avond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De avond begint met een kort welkomstwoord door wethouder Jeroen Diepemaat. Vervolgens bespreken we de eerste uitkomsten van de enquête en geven we een toelichting op wat we de komende maanden gaan doen. Er is ruimte voor vragen en opmerkingen van uw kant. 

Meedoen op 1 oktober?

Als u bij digitale u infoavond aanwezig wilt zijn, kunt u zich voor 1 oktober aanmelden door te mailen naar aardgasvrij@enschede.nl Vul in de e-mail bij het onderwerp in: aanmelden infoavond 1 oktober. Hierna krijgt u een zoom-link, waarmee u kunt deelnemen aan de digitale infoavond.

Meer informatie 

Meer informatie over de transitievisie warmte vindt u op www.enschede.nl/duurzaam053/aardgasvrij/transitievisie-warmte

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden