Op de tennisbaan liet Borg nauwelijks emoties zien, waardoor hij meerdere bijnamen kreeg zoals: Mr. Cool, Iceman en Icebor.
Op de tennisbaan liet Borg nauwelijks emoties zien, waardoor hij meerdere bijnamen kreeg zoals: Mr. Cool, Iceman en Icebor. (Foto: mike)

Het boxershort imperium van Björn Borg

  Zakelijk

Björn Borg is in de jaren '70 en '80 een wereldwijd tennisfenomeen. Hij won zowel het Roland Garros en Wimbledon vijf keer! Een ware sportprestatie. Naast Roland Garros en Wimbledon won hij ook de Australian Open en andere grote tennistoernooien. Als sportman is Björn Borg een groot voorbeeld voor vele andere sporters. Naast succesvol tennisser is Björn Borg een succesvol zakenman. Velen zullen de Björn Borg boxers kennen en dragen. Naast ondergoed kun je er ook terecht voor andere kleding. Benieuwd naar het levensverhaal van Björn Borg en hoe hij een boxershort imperium heeft opgebouwd? Lees dan snel verder.

Wie is Björn Borg?

Björn Borg is in 1956 geboren in Stockholm, Zweden. Hij is de zoon van een marktkoopman. De sport tennis was in die tijd niet razend populair in Zweden. Björn deed dan ook eerst andere sporten, zoals voetbal en ijshockey. Het omslagpunt lag bij zijn vader. Zijn vader won een tennisracket bij een plaatselijk tafeltennistoernooi. Björn Borg kreeg het racket cadeau en begon de sport zich eigen te maken. 

Al op de lagere school is Björn gescout door een voormalig lid van het Zweedse Davis Cup-Team. Björn maakt meteen indruk en mede doordat Björn vroeger heeft geijshockeyd, bleek hij zowel rechts- als linkshandig te kunnen spelen + zijn voetenwerk was zeer goed door het voetbal. 

De bijnamen van Björn Borg

Björn staat er om bekend dat hij vrij emotieloos is. Op de tennisbaan liet hij nauwelijks emoties zien, waardoor hij meerdere bijnamen kreeg, zoals: Mr. Cool, Iceman en Icebor. Tevens stond hij bekend om zijn bijzondere speelstijl. Björn sloeg vaak hard langs de basislijn en de meeste opponenten waren hier niet tegen opgewassen.

Björn Borg stopt in 1982

Björn beëindigde zijn tenniscarrière enigszins vroeg. Hij stopte in 1982 op 26-jarige leeftijd. De reden waarom hij zo vroeg stopte, is omdat hij zijn motivatie verloor. Daarnaast was hij geen voorstander van de hele wereld over reizen om een tenniswedstrijd te spelen. In 1991 maakte hij op 35-jarige leeftijd zijn comeback. Helaas is het niet de comeback geworden waar hij op hoopte. In 1993 stopte hij weer met tennis, nu voor goed. 

Het boxershort imperium van Björn Borg

Bjorn Borg begon zijn eigen kledinglijn waarvan hij de licenties in 1987 overdroeg aan de Scandinavian Sourcing & Design Group Stockholm. Björn Borg bracht als eerste de 'Björn Borg underwear' op de markt. Dit was een ware revolutie op onderbroek gebied. In die tijd worden onderbroeken niet anders gezien dan een beschermend kledingstuk voor de edele delen en iedereen droeg Y gevormde onderbroeken. Omdat Björn Borg dacht dat het anders kon, is hij samen met een modeontwerper op zoek gegaan naar de perfecte boxer. Het is de Björn Borg boxershorts zoals we die nu kennen geworden. Een gedurfd en geniaal onderbroeken concept. Bestaande uit 17 delen met platte naden werd dé ultieme fit ontworpen. De Björn Borg Classic Shorts 3201 is tot heden het meest iconische onderbroek model. In het begin moest iedereen wennen aan het ontwerp en ook warenhuizen moesten er enigszins over nadenken. De ontwerpen van de BB boxershorts waren ietwat gewaagd. Uiteindelijk kreeg Björn Borg voeten in de aarde en werd het een succes. De geschiedenis van heren ondergoed is voorgoed veranderd.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden