Zeventien Enschedese ondernemer zitten al op de app Too Good To Go en als het aan de makers ligt worden dat er weldra meer.
Zeventien Enschedese ondernemer zitten al op de app Too Good To Go en als het aan de makers ligt worden dat er weldra meer. (Foto: Daniel Santamaria)

Eet ook eens een geredde maaltijd via Too Good To Go

  Zakelijk

Enschede - Steeds meer bedrijven in de 'lekkere sector' gaan de strijd aan tegen voedselverspilling. Zeventien Enschedese ondernemers, van bakkers en lunchrooms tot supermarkten, zitten al op de app Too Good To Go en als het aan de makers ligt worden dat er weldra meer.

Weet jij al wat je gaat eten vanavond? Bij Too Good To Go snappen ze dat het soms lastig kan zijn om iedere keer weer iets nieuws op tafel te toveren. Daarom hebben ze een tip voor je waarmee je lekker eten scoort, en ook nog eens een duurzame keuze maakt: kook eens een verrassingsmaaltijd via Too Good To Go.

Miljoen maaltijden gered

Deze mondiale app tegen voedselverspilling biedt bij winkels en restaurants in heel Nederland overheerlijk eten dat aan het einde van de dag over dreigt te blijven. Inmiddels zijn er in heel Nederland al ruim een miljoen maaltijden gered, maar Enschede ligt ver achter met slechts 246 van de prullenbak geredde maaltijden.

Verrassende maaltijd

De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Op de kaart of in de lijst in de app kun je zien welke locaties iets lekkers voor je klaar hebben liggen tegen sluitingstijd. Vervolgens bestel en betaal je in de app en haal je het op bij de locatie. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. De naam 'Magic Box' zegt het al: iedere bestelling is een verrassing.

Van Nollen tot Bakker Bart

Je kunt niet alleen een avondmaaltijd redden. Ook voor lunch, brunch of een tussendoortje heeft Too Good To Go de beste locaties voor je op een rijtje gezet. En het goede nieuws is dat steeds meer ondernemers zich aansluiten. In Enschede zijn dit onder meer Bakkerij Nollen, Spar City, FoodCity op de campus, lunchroom Oloa en Bakker Bart.

Wil je als ondernemer ook de strijd aangaan tegen voedselverspilling? Mail dan naar mvanzichem@toogoodtogo.nl, of bel 0613360549

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden