Robin Heuten (links) en Richard Boxtart van Finzie Enschede zijn van mening dat je niet kunt zeggen dat aflossen altijd goed is.
Robin Heuten (links) en Richard Boxtart van Finzie Enschede zijn van mening dat je niet kunt zeggen dat aflossen altijd goed is. (Foto: PR)

'Word ook aflosblij' of toch niet?

  Zakelijk

ENSCHEDE - Robin Heuten en Richard Boxtart van Finzie Enschede zijn van mening dat je niet kunt zeggen dat aflossen altijd goed is.

"'Word ook aflosblij', dat is de nieuwe slogan van de Nederlandse Vereniging van Banken. Een prima initiatief zou je denken. Wie wil er nu schulden? Toch is er meer aan de hand. Het is goed dat er meer bewustwording komt bij consumenten, maar in de praktijk zien wij dat mensen die zouden moeten aflossen, dit niet doen en mensen bij wie het niet nodig is, dat wel doen. Soms is het verstandig om het aanwezige spaargeld beschikbaar te houden en juist niet af te lossen. De pijn zit hem vooral bij mensen die lang geleden een aflosvrije hypotheek hebben afgesloten en nog steeds in dezelfde woning wonen. Op den duur loopt de hypotheek af en dan moeten ze soms de hele hypotheek ineens aflossen."

"Aflossingsvrij is niet in alle gevallen fout, maar van aflossen kun je wel blij worden. Daarom willen we mensen helpen om de juiste beslissing te nemen. Dit doen we door gratis bijeenkomsten te organiseren. Tijdens deze bijeenkomsten geven we inzicht waarom banken de aflosblij-campagne zijn begonnen en geven we inzicht of je juist wel of juist niet met aflossen."

Interesse? Kom op 18 september vanaf 19.30 uur naar Klooster Dolphia aan de Gronausestraat 710. Aanmelden via eventbrite.nl/o/finzie-enschede-18890210286 of mail naar enschede@finzie.nl

Meer berichten