De aanbesteding is afgerond en de handtekeningen zijn gezet: Van Wijnen gaat de bouw van vijftig huizen realiseren volgens het eigen concept Fijn Wonen.
De aanbesteding is afgerond en de handtekeningen zijn gezet: Van Wijnen gaat de bouw van vijftig huizen realiseren volgens het eigen concept Fijn Wonen. (Foto: Van Wijnen)

Van Wijnen bouwt 54 woningen voor De Woonplaats in Lage Bothof

  Zakelijk

Enschede - In de wijk Lage Bothof gebeurt veel. Het winkelcentrum wordt vernieuwd, honderd appartementen worden gebouwd door De Woonplaats en nu presenteert de woningcorporatie samen met bouwbedrijf Van Wijnen de plannen voor nog eens 54 nieuwe eengezinswoningen tussen de zuidzijde van de Lage Bothofstraat en de Lipperkerkstraat.

De aanbesteding is afgerond en de handtekeningen zijn gezet: Van Wijnen gaat de bouw van vijftig huizen realiseren volgens het eigen concept Fijn Wonen. Er worden 34 woningen met twee slaapkamers gebouwd en 16 woningen met drie slaapkamers. Daarnaast worden vier patiowoningen gebouwd. De woningen worden zeer duurzaam en gasloos. De woningen zijn dus all-electric en krijgen allemaal vloerverwarming. Door middel van zonnepanelen wordt er elektriciteit opgewekt voor verwarming, warm tapwater en de installaties. De woning heeft een lucht-water warmtepomp en een WTW-installatie voor een optimale ventilatie.

Op dinsdagavond 27 augustus zijn zo'n honderd belangstellenden voor deze woningen geïnformeerd over het plan. Op donderdag 29 augustus verscheen de advertentie voor de 50 eengezinswoningen Lage Bothof op de website van De Woonplaats. Belangstellenden kunnen hierop reageren en op basis van loting worden de sociale huurwoningen met een netto huurprijs tot 720 euro toegewezen. De vier patiowoningen worden in een later stadium verhuurd.

Door een slimme productiemethode in eigen beheer is Van Wijnen met Fijn Wonen in staat snel en duurzaam goede woningen te leveren. Kant-en-klaar wonen, noemen ze dat. De kant-en-klare woningen maken Fijn Wonen een van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid én zorgen ervoor dat ze snel te werk kunnen gaan. Het bouwproces start niet op locatie, maar in de eigen fabriek. Volgend voorjaar zullen de eerste woningen worden opgeleverd.

Zo blijft er alle tijd over om de woning af te stemmen op de persoonlijke wens van de huurder. Zo kiezen zij zelf waar ze komen te wonen en kunnen zij keuzes voor keuken, badkamer en toilet maken. Deze vorm van bewonersparticipatie vinden Van Wijnen, Fijn Wonen en De Woonplaats allen van onschatbare waarde en daar werken zij dus intensief aan samen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden