Oscar Moerman enkele jaren geleden. Toen brouwde hij z'n bier op een andere locatie, nu heeft hij z'n eigen brouwerij in Enschede.
Oscar Moerman enkele jaren geleden. Toen brouwde hij z'n bier op een andere locatie, nu heeft hij z'n eigen brouwerij in Enschede. (Foto: Emiel Muijderman - DTCT)

Drie nieuwe biertjes bij opening Brouwerij Eanske

  Zakelijk

Enschede - Na ruim een jaar bezig te zijn geweest met crowdfunding, voorbereidingen, opbouw en enige onvoorziene vertraging wordt zaterdag 7 september Brouwerij Eanske geopend. Dat wordt vanaf 12.00 uur gevierd met een feestje aan de Hoge Bothofstraat 33. Iedereen is welkom op het terrein van de Performance Factory. Na openingshandeling door een wethouder kan iedereen de brouwerij bezichtigen en genieten van de verschillende bieren.

Vanaf zaterdag heeft Enschede een kleine, ambachtelijke, maar uiterst professionele brouwerij, waar per brouwsel 1000 liter bier gebrouwen kan worden.

Eigenaar Oscar Moerman: "Met twaalf gist- en lagertanks kunnen we drie keer per week brouwen met een jaarproductie van 1500 hectoliter. Tijdens de opening presenteren we drie nieuwe bieren, waarvan er twee speciaal voor de opening gebrouwen zijn. Het derde nieuwe bier is een Enschedees stadsbiertje dat onder de naam Area 053 in de winkels komt te liggen. Dit stadsbier zal alleen in Enschede gedistribueerd worden."

Moerman licht een tipje van de smaaksluier op: "Area 35 is een blond bier met een alcoholpercentage van 5,3. Op de Proef Eet was er al een pre-introductie."

Met de opening wordt ook de nieuwe huisstijl gelanceerd en zal ook de vernieuwde website online gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden