Paul Keizers: "Op de twee dumpdagen staat er hier 's ochtends om negen uur al 150 man aan de deur."
Paul Keizers: "Op de twee dumpdagen staat er hier 's ochtends om negen uur al 150 man aan de deur."

Vissen naar voordeel bij Hennie Kruidenier

  Zakelijk

Haaksbergen/Enschede - Het hele jaar krijgt Paul Keizers hengelaars op bezoek. In het voorjaar is het doorgaans drukker. Met de warmere temperaturen in zicht is het immers prettiger toeven langs de waterkant. Volgende week wordt het ontzettend druk bij zijn zaak Hengelsport Hennie Kruidenier in Haaksbergen. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni zijn er de zogeheten dumpdagen en tweedehandsbeurs. In Enschede is er een vestiging aan de Binnenhaven, maar de verkoop geldt dat weekend uitsluitend voor de Haaksbergse vestiging.

Deze tweedehandsbeurs en dumpdagen zijn niet zomaar een paar verkoopdagen voor de eigenaar van Hengelsport Hennie Kruidenier en zijn medewerkers. Er komen ook geïnteresseerden, die voor het eerst kennismaken met de hengelsport. Zij kunnen allerlei benodigdheden aanschaffen zonder daarvoor diep in de buidel te hoeven tasten. Keizers verwacht volgende week weer een grote toeloop van nieuwe belangstellenden en ervaren hengelaars.

"Deze dagen houden we al jaren. Ik schat al een jaar of vijftien. De dumpdagen en tweedehandsbeurs zijn altijd eind mei. Op die dagen staat er hier 's ochtends om negen uur al 150 man aan de deur", zegt Keizers. Allerlei benodigdheden voor de hengelsport worden met grote kortingen verkocht. De korting loopt daarbij op tot zeventig procent.

Het is echter niet zo dat de winkelvoorraad voor een prikkie van de hand wordt gedaan. Deze dagen zijn mogelijk doordat klanten hun hengelsportattributen beschikbaar stellen. "Op de dumpdagen worden tweedehandse spullen verkocht. Die worden hier in de winkel ingeleverd. Wij proberen die spullen uiteraard te verkopen op de eerste of tweede dumpdag. Voor het verkoopbedrag krijgt de inbrenger een tegoedbon van dezelfde waarde. Iemand die dus bijvoorbeeld zijn hengel voor vijftig euro verkoopt, kan dat bedrag hier in de winkel besteden", legt Keizers uit.

Die formule werkt. "Voor de dumpdagen is altijd heel veel belangstelling. Niet iedereen hoeft immers perse iets nieuws te kopen. Ik schat dat zo'n tachtig procent van de voorraad op de dumpdagen wordt verkocht. De verkoopkans is dus heel groot." Van alles wordt er verkocht: schepnetten, karperhengels, tassen, molens, vaste hengels etc. De medewerkers in de winkel attenderen bezoekers in de weken voorafgaand aan de dumpdagen op deze aanstaande dagen. "Een molentje kost dan bijvoorbeeld maar tien euro. Het is mooi om mensen ook blij te kunnen maken met iets voor een goedkope prijs. Hengelaars kunnen zowel verkopen als kopen."

Paul Keizers verwacht bezoekers uit de wijde omtrek. Hengelsport Hennie Kruidenier is een begrip in de hengelsportwereld. Sportvissers hebben er wel een flinke autorit voor over om alle benodigde attributen voor hun hobby te kopen. "We hebben ook klanten uit de regio Zwolle en Duitsers komen hier heel veel. Ik had laatst zelfs een bezoeker uit Bayern. Hij zei dat hij zeven uur in de auto had gezeten. Echte liefhebbers vinden het de moeite waard om een eind te rijden. We hebben hier namelijk alles voor de hengelsport." Vanaf 31 mei mag er ook weer op roofvissen gevist worden.

De dumpdagen zijn op vrijdag 31 mei van 9.00 tot 21.00 uur en zaterdag 1 juni van 9.00 tot 17.00 uur. De verkoop is buiten voor de winkel van Hengelsport Hennie Kruidenier aan de Spoelsterstraat 45 in Haaksbergen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden