Op het dak van Holzik Stables is plek voor honderden panelen. Iedereen kan hier participeren in een paar vierkante meter.
Op het dak van Holzik Stables is plek voor honderden panelen. Iedereen kan hier participeren in een paar vierkante meter.

Tientallen huishoudens voorzien van stroom dankzij staldak Holzik

  Zakelijk

Enschede - Coöperatie Enschede Energie en Energie Coöperatie Buitengebied Enschede – twee coöperaties van, voor en door Enschedeërs - gaan samen aan de slag bij de Holzik Stables. "We realiseren er een nieuw zonnepaneelproject op het dak van de paardenstal. Er worden 532 panelen geplaatst, goed voor het stroomverbruik van zo'n 45 huishoudens."

Gert-Jan Lutke Holzik heeft een bekende manege in de Zuid-Eschmarke. Gert-Jan is al geruime bezig met het thema duurzaamheid: "We hebben in het verleden LED-verlichting geïnstalleerd en afval wordt CO2-neutraal afgevoerd. Voor het eigen verbruik van de manege heb ik al een aantal panelen geplaatst. De toekomst brengt heel wat teweeg op het gebied van de energietransitie. Met dit nieuwe duurzaamheidsproject wil ik graag aan mijn klanten tonen dat we duurzaam bezig blijven."

Wil je ook bijdragen aan de duurzaamheid van Enschede, wordt dan lid van Coöperatie Enschede Energie. Leden mogen als eerste inschrijven om te participeren in dit project. Zo kun je ook profiteren van de opbrengst van dit zonnedak. Je kunt al vanaf 100 euro meedoen door certificaten te kopen. Voor deze certificaten ontvang je 15 jaar lang 5 procent rente. In die periode worden de certificaten ook afgelost.

Voorzitter Jeroen Jansen van Enschede Energie: "Na de eerste 2 projecten van onze coöperaties in 2018 zijn we blij in 2019 weer een aantal nieuwe zonnedaken te kunnen realiseren. Dit is de eerste van die reeks. Vanaf 100 euro kun je al bijdragen aan een duurzamer Enschede."

Voor meer informatie over dit project kun je terecht op:

enschede-energie.nl/holzik-stables 

Meer berichten