Banketbakkerij Oonk derde bij 'Premier Patissier'

  Zakelijk
De chocolade paascreatie van Marc Oonk (links) was goed voor brons.
De chocolade paascreatie van Marc Oonk (links) was goed voor brons. (Foto: )

LEERDAM - Banketbakkerij Oonk uit Enschede heeft dinsdag 2 april de derde prijs in de wacht heeft gesleept tijdens de jaarlijkse innovatiewedstrijd van het Gilde van de Betere Banketbakkers Patisserie College. De chocolade paascreatie van Marc Oonk was goed voor brons.

Tijdens de algemene ledenvergadering in Leerdam konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Patisserie College, die dag een innovatief chocolade paasproduct inleveren. In totaal hebben zo'n 60 banketbakkers meegedaan. De jury, onder leiding van voormalig banketbakker René Jacobs uit Leiden, sprak van een hoog niveau. "De producten zijn zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect is er vooruitgang geboekt. De top ligt erg dicht bij elkaar", aldus Jacobs.

Binnen Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden