Wouter te Koppele met z'n vrouw Kim. Samen runnen ze de tachtigjarige Keurslagerij Winkelman in Twekkelerveld.
Wouter te Koppele met z'n vrouw Kim. Samen runnen ze de tachtigjarige Keurslagerij Winkelman in Twekkelerveld. (Foto: PR)

Jarige Keurslager Winkelman verkoopt specialiteiten voor een prikkie

  Zakelijk

Enschede - Keurslager Winkelman in Twekkelerveld viert zijn tachtigjarig jubileum. Wouter te Koppele, die in april 2005 de slagerij overnam van de derde generatie Winkelman, is altijd Keurslager gebleven en is ook de vertrouwde naam 'Winkelman' altijd blijven voeren.

"Mijn favoriete stukje vlees? Dat is de ribeye", lacht Wouter. "Heerlijk mals en gewoon bij ons in de slagerij verkrijgbaar." Zijn vrouw Kim staat dagelijks naast hem in de slagerij en is verantwoordelijk voor de broodjes, maaltijden en catering. Samen hebben zij drie zoons: Kary, Lindo en Maro, die later 'natuurlijk later ook slager willen worden', verklapt Wouter.

Rundvlees is één van de specialiteiten van Keurslager Winkelman. Wouter te Koppele verkoopt vlees van het 'Beef best label'. "Afkomstig van een koe van de boerderij, die rustig is opgegroeid en een randje vet heeft. Dan is het vlees echt rijp, smaakvol en puur natuur, zoals het bedoeld is."

Hij vindt het belangrijk om zijn kennis van het ambacht over te dragen. Vandaar dat hij altijd stageplekken aanbiedt aan aspirant-slagers.

Om het jubileum te vieren, heeft Te Koppele een tassenactie voor alle klanten: "Een mooie linnen tas gevuld met onze specialiteiten ter waarde van 25 euro, dit keer voor maar 15 euro!"

Meer acties op de Facebookpagina van Winkelman.

Meer berichten