Bert Timmen van De Woonplaats reikt de sleutel uit aan mevrouw Ardjoen van de Wooldriksweg.
Bert Timmen van De Woonplaats reikt de sleutel uit aan mevrouw Ardjoen van de Wooldriksweg. (Foto: PR)

Eerste bewoners nieuwbouw 't Getfert ontvangen sleutel

  Zakelijk

enschede -De eerste huurders ontvingen donderdag de sleutel van hun nieuwe huurwoning in 't Getfert. Een mijlpaal voor de bewoners, bouwer KlaassenGroep en woningcorporatie De Woonplaats. De familie Ardjoen van de Wooldriksweg was donderdagochtend als eerste aan de beurt. In totaal werden donderdag zes woningen opgeleverd. Er volgen er nog 84, die de komende maanden worden opgeleverd.

De woningen op 't Getfert zijn duurzame woningen zonder gasaansluiting. In een gemiddelde situatie wekken ze voldoende energie op voor verwarming en huishoudelijk verbruik. Dit komt door goede isolatie, slimme installaties en eigen energieopwekking door middel van zonnepanelen. Of de opgewekte energie voldoende is voor het huishouden ligt natuurlijk wel aan hoeveel energie de bewoners verbruiken. Begin dit jaar zijn alle toekomstige bewoners voorgelicht over de duurzame woningen en het gebruik hiervan. De Woonplaats bouwt 90 sociale huurwoningen aan de Wooldriksweg, Delistraat, Medanstraat, Getfertweg en Atjehstraat, met een huurprijs onder de 720 euro per maand. Er worden 57 woningen met 2 slaapkamers en 33 woningen met 3 slaapkamers gebouwd. De woningen hebben typische 'Tuindorpse kwaliteiten', zoals detailleringen in het metselwerk. Daarnaast is er ook aandacht voor groen in de wijk. De Woonplaats en een afvaardiging van toekomstige bewoners beoordeelden dit plan van de KlaassenGroep als de beste.

In april 2018 is de bouw van de 90 zeer duurzame woningen door aannemer KlaassenGroep gestart. Voor de eerste steen gestapeld was, waren de woningen al verhuurd. Onder de toekomstig bewoners zijn 18 terugkeerders uit de gesloopte wijk. In juli 2019 is 't nieuwe Getfert af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden