Pieter Cox neemt met Van Uffelen Mode vrijwel alle merken en het voltallige personeel van Piet Zoomers Enschede over.
Pieter Cox neemt met Van Uffelen Mode vrijwel alle merken en het voltallige personeel van Piet Zoomers Enschede over. (Foto: Rob van der Laan)

Piet Zoomers wordt Van Uffelen Mode: 'De vaste klanten zullen het verschil nauwelijks merken'

  Zakelijk

Enschede - Aan het totaal van 45 winkels verspreid over heel Nederland is afgelopen vrijdag nummer 46 toegevoegd. De vestiging van Piet Zoomers aan de Van Loenshof 56 is vanaf nu een vestiging van Van Uffelen Mode. Donderdag kwam de nieuwe naam op de pui. We spraken directeur/eigenaar Pieter Cox over deze overname: "De vaste klanten zullen het verschil nauwelijks merken."

Van Uffelen is geen bedrijf dat bij overnames met veel bombarie te werk gaat. "We nemen altijd de mensen en de merken mee", zoals Cox graag wil benadrukken. "Dat is ons handelsmerk. We zijn altijd op zoek naar goedlopende winkels, die te koop komen. In dit geval bereikte Gerrit Tempelman de pensioengerechtigde leeftijd en hij kon geen opvolger vinden." Tempelman was twintig jaar franchisenemer voor Piet Zoomers in Enschede en werkte daarvoor ook al jaren in het modevak. "Hij heeft in Enschede een goedlopende winkel neergezet en de meeste medewerkers werken er ook al jaren. Hij was donderdag, toen we elkaar de hand schudden, best wat emotioneel, maar hij is blij dat de winkel op dezelfde voet verder gaat."

Zoals gezegd zullen de vaste klanten niet veel merken van de overname. "Qua merken verandert er voorlopig weinig. Bij de vrouwen ietsje meer dan bij de mannen, omdat het modebeeld daar sowieso iets sneller wijzigt. Overigens zijn onze klanten niet extreem modegevoelig. Ze hechten meer aan goed advies en komen daar graag voor naar een echte winkel, in plaats van dat ze via internet hun kleding uitzoeken. We hebben natuurlijk wel een internetshop, we moeten immers ook met de tijd mee", lacht Cox. "Onze klanten oriënteren zich wel op internet, maar kopen uiteindelijk in de winkel."

De familie Van Uffelen verkocht het in 1945 in Delft gestartte bedrijf in 2006 aan Pieter Cox. Hij breidde het aantal winkels uit van 9 naar 46. Dat het een succes is, blijkt wel uit het feit dat hij in die dertien jaar nog geen winkel heeft moeten sluiten. Hier in de regio zijn er verder vestigingen in Hengelo, Oldenzaal en Almelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden