Manon Pallast met een hond in de operatiekamer van Mediscent. De huisdierenkliniek is verruimd.
Manon Pallast met een hond in de operatiekamer van Mediscent. De huisdierenkliniek is verruimd. (Foto: Stefan Wegdam)

Huisdierenkliniek Mediscent breidt uit: 'Onze verwachtingen zijn overtroffen'

  Zakelijk

ENSCHEDE - Huisdierenkliniek Mediscent in Enschede is vergroot. De dierenartsenpraktijk aan de Getfertweg 290-7, ingang vanaf de Zuiderval, heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt.

Steeds meer mensen gingen met hun hond, kat of konijn naar deze zeer moderne huisdierenkliniek nabij het centrum. "Twee jaar geleden zijn we hier begonnen. We vonden het nu tijd worden voor een grote uitbreiding. Het artsenteam is verdubbeld naar vier dierenartsen en vier assistentes", zegt dierenarts Manon Pallast. In de kliniek is de afgelopen vier maanden veel gebeurd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vergroting naar 600 vierkante meter.

De wachtkamer is aanzienlijk groter geworden. "Daardoor kunnen mensen met katten en honden gescheiden van elkaar plaatsnemen. Dat geeft meer rust. Het is niet leuk als dieren in de wachtkamer gestrest raken. We hebben het aantal behandelkamers naar vier verruimd. Ook daardoor kunnen wij honden en katten beter scheiden. Aan de ene kant zijn behandelkamers voor katten en aan de andere kant voor honden en andere huisdieren."

Mediscent beschikt nu over twee moderne operatiekamers, één voor normale en laparoscopische operaties (ingrepen die plaatsvinden tijdens een kijkonderzoek van de buikholte), de andere volledig uitgerust met digitale röntgen/anesthesie voor gebitsbehandelingen. Daarnaast zijn er gescheiden ruimtes voor het uitslapen. "Ook hier kunnen we vermijden dat bijvoorbeeld een konijn in dezelfde ruimte bijkomt na een operatie als een kat. Dat is voor zowel het dier als het baasje prettig."

Pronkstuk is de nieuwe CT-scan. Hiermee kunnen uitgebreide 3D-opnames gemaakt worden. Ook alternatieve behandelingen als acupunctuur en lasertherapie worden aangeboden.

De uitbreiding voor Mediscent was noodzakelijk. "Onze verwachtingen de afgelopen twee jaar zijn overtroffen. We groeiden hard en kwamen zo ruimte tekort." De meeste bezoekers komen met hun hond of kat. Maar de dierenartsen ontfermen zich ook over kleinere huisdieren zoals konijnen, cavia's, vogels en zelfs reptielen."Daarnaast behandelen we paarden. Onze paardenarts komt dan in een volledig uitgeruste auto met echo en röntgen op locatie."

Bezoekers kunnen plaatsnemen aan ruime tafels. Er zijn tijdschriften en de Tubantia ligt op tafel. In de ruime wachtkamer van 55 vierkante meter wordt ook een ruim assortiment aan orthopedische kussens, anti-schrokbakken, medical petshirts en tal van andere verzorgingsproducten aangeboden. Ook is er vers vlees, dieetvoer en -snacks. De openingstijden zijn verruimd, de kliniek is ook op woensdagavond en zaterdag geopend. Het duurdere weekendtarief wordt tijdens deze openingstijden niet berekend. Bezoekers kunnen gratis parkeren.

Meer berichten