Ria ter Beeke, Judith Kroeze en Jose Krikke (vlnr) zijn de gezichten van de winkel die gevestigd is aan de Schoolstraat.
Ria ter Beeke, Judith Kroeze en Jose Krikke (vlnr) zijn de gezichten van de winkel die gevestigd is aan de Schoolstraat. (Foto: PR)

Judith Kroeze van jarig Judith Mode: 'We worden schaars'

  Zakelijk

Enschede - Judith Kroeze van Judith Mode begon in 1999 haar eigen damesmodezaak. Dit jaar viert ze het twintigjarig jubileum met een stralende lach, want het gaat goed met haar zaak. "Dat komt doordat we schaars worden. Dit type damesmodezaken verdwijnt langzaam uit het straatbeeld."

Kwaliteit, stijl en een mooie pasvorm, dat zijn begrippen die Judith Kroeze vanaf het begin als leidraad heeft gebruikt bij haar inkoop. "Ik vind het heerlijk om mensen mooi aan te kleden, dat zit in mijn karakter."

Judith en haar collega's kleden met gemak veertigers, die gesteld zijn op hun merken. "Maar de meeste vrouwen die hier komen zijn wat ouder. Ons vak wordt gelukkkig steeds speelser en daardoor interessanter, omdat leeftijdsgrenzen vervagen. Vrouwen worden wel ouder, maar blijven jonger als het gaat om hun kleding. Een frivole blouse of witte broek kan ik prima verkopen aan iemand van tachtig. Bij ons gaat het dus veel minder dan vroeger over doelgroepen die je op hun leeftijd onderscheidt. Wat nu telt is smaak en gevoel."

Bij haar inkoop laat Judith zich niet al teveel beïnvloeden door de verkopers van de agenturen: "Ik pik precies die stukken uit een collectie, die ík graag wil verkopen."

Ria ter Beeke en Jose Krikke zijn naast Judith Kroeze de gezichten van de winkel die gevestigd is aan de Schoolstraat 56 in Enschede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden