Zen is een praktische meditatietechniek, die als training te vergelijken is met mentale fitness.
Zen is een praktische meditatietechniek, die als training te vergelijken is met mentale fitness. (Foto: Paul Breuker)

Gratis proeflessen zenmeditatie

  Zakelijk

ENSCHEDE - Meditatiecentrum Zen.nl Enschede aan de Lipperkerkstraat 23 verzorgt in het weekend van 26 en 27 januari gratis proeflessen. Zie voor meer informatie en aanmelden: www.zen.nl/enschede.

"Als we anders kunnen leren denken, kunnen we ons ook anders gaan voelen", legt Joke Batink van Zen.nl uit. "Vaak is het druk in ons hoofd. We piekeren, we maken ons zorgen, of we voelen ons stuurloos. Zenmeditatie helpt je op te merken wat er gaande is en om dit te begrijpen. Daarmee kun je aan de slag om dingen te veranderen. Dat brengt rust, veerkracht en ontspanning."

Zen is een praktische meditatietechniek, die als training te vergelijken is met mentale fitness. Zen betekent letterlijk concentratie. Centraal staat het trainen van je aandacht. Mensen die gaan mediteren merken al snel de resultaten ervan.

Cursiste Stacy (31) is enthousiast over de lessen: "Ik ben altijd druk met van alles en zocht vooral afleiding als ik me niet prettig voelde. Daarom wilde ik meer leren loslaten. Zen is veel praktischer en meer down to earth dan ik vantevoren had verwacht. Naast het oefenen met mediteren bestaan de lessen uit een stukje interactieve theoriebespreking, waarbij veel aandacht is voor praktische voorbeelden. Die combinatie heeft mij goed geholpen. Ik merkte binnen drie maanden de voordelen al."


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden