Slagerij Busscher opent een tweede vestiging. Deze week gaat de winkel in Losser open.
Slagerij Busscher opent een tweede vestiging. Deze week gaat de winkel in Losser open.

Slagerij Busscher uit Lonneker opent vestiging in Losser

  Zakelijk

Lonneker - Slagerij Busscher opent een tweede vestiging. Ivo en Wendy Busscher beginnen een tweede slagerij aan de Kerkstraat 2 in Losser. Belangstellenden kunnen woensdag 9 januari kennismaken met het ondernemerspaar uit Lonneker. Een dag later is de eerste openingsdag. De opening wordt opgeluisterd met een aantrekkelijke openingsactie.

Slagerij Busscher is al een begrip in Lonneker. In die plaats is de onderneming al jarenlang gevestigd aan de Landweerweg 49. "De slagerij in Lonneker bestaat al sinds 1930", weet Busscher. Nu komt er dus een tweede vestiging bij.

Busscher kreeg de kans om in Losser een slagerij over te nemen. In het pand aan de Kerkstraat zat de onderneming van Henk en Yvonne Luijerink. Maar zij hebben besloten een punt te zetten achter hun winkelactiviteiten. "In de zomer zijn we benaderd over de mogelijkheid de winkel over te nemen. Het is voor ons een kans", zegt Busscher.

Het is overigens niet zo dat Luijerink helemaal uit beeld is. Hij blijft actief voor de slachterij. "Maar de winkel doet hij dus van de hand. Zo heel veranderen we trouwens niet. Er zijn wat kleine aanpassingen. Meer niet", zegt Busscher.

Wel heeft hij ervoor gekozen het assortiment te verbreden. Er zal meer aanbod van kant-en-klare maaltijden zijn. Daar is is meer vraag naar gekomen. Ook de zogeheten 'vlugklare' producten worden verruimd. "Dan moet je denken aan cordon blue, rundersteak en zwiebelsteak." Die lekkernijen kunnen binnen een mum van tijd worden klaargemaakt.

Bezoekers hoeven bij Slagerij Busscher niet te gissen naar de herkomst van het vlees. "Wij hebben rundvlees van de eigen boerderij. Veel mensen willen de herkomst van het vlees weten. Daar vragen ze naar." Ook de worst wordt zelf gemaakt. "We hebben een eigen worstenmakerij. Datzelfde geldt voor de vleeswaren."

De opening gebeurt niet met stille trom. Op woensdag 9 januari kunnen belangstellenden van 17.00 tot 20.00 uur een kijkje nemen. Henk en Yvonne Luijerink zijn dan ook aanwezig. "Klanten en andere ondernemers kunnen hen bedanken voor de samenwerking."

Meer berichten