Patrick (links) en Frank zijn trots op hun klus, die in elk geval voorlopig aan de Ribbelerbrinkstraat te bewonderen is. Foto: Snijdersfotografen
Patrick (links) en Frank zijn trots op hun klus, die in elk geval voorlopig aan de Ribbelerbrinkstraat te bewonderen is. Foto: Snijdersfotografen

Tactusklanten maken Mauro Pinna blij met gepimpte deur

  Zakelijk

Enschede - Tien jaar bestond de delicatessenwinkel van Mauro Pinna aan de Ribbelerbrinkstraat afgelopen november. Toch is het de laatste maanden allesbehalve feest bij Pinna en z'n medewerkers. Onverlaten hebben de glazen voordeur liefst vijf keer ingegooid. Vandaar dat er al enige tijd een nooddeur toegang tot de winkel geeft.

Pinna: "Ik wilde de negatieve lading ombuigen naar iets positiefs en via Facebook heb ik kunstenaars gevraagd de deur om te toveren in de mooiste winkeldeur van Enschede. Ik stelde een goedgevulde delicatessenmand in het vooruitzicht."

Frank Singh, werkzaam bij Tactus, kreeg de oproep onder ogen: "Ik vond dit wel een mooi project voor ons dagcentrum aan de Ripperdastraat. Onze bezoekers, mensen met een langdurig verslavingsprobleem, zijn veel bezig met schilderen en mozaïeken. Zij hebben talenten die door hun verslaving vaak niet meer naar voren komen. Het is mijn taak hen hun talenten te laten herontdekken."

Er waren veel gegadigden, maar Mauro Pinna gunde Frank en zijn mensen deze bijzondere klus. Frank: "Het leek ons mooi een Zuid-Italiaans landschap te maken met op de voorgrond wat delicatessen. Het plaatje is gecompleteerd met gemozaïekte bloemen en het logo van de zaak." Vrouwelijke Tactusbezoekers hebben de bloemen gemozaïekt, bezoeker Patrick het logo en Frank nam het schilderwerk op zich. Op de vrijdag voor Kerstmis hebben ze de deur erin gehangen. Mauro Pinna stond vol verbazing toe te kijken. Frank: "Hij heeft het resultaat gedeeld op zijn Facebookpagina en kreeg daarop ontzettend veel positieve reacties. Ze denken er serieus over na om deze nooddeur te laten hangen."

Als bedankje kregen de makers twee dozen vol delicatessen voor alle circa zeventig bezoekers van het dagcentrum. Patrick en Frank hebben voor hun bijdrage een tegoedbon gekregen. Frank: "Patrick is de volgende dag gelijk naar Pinna gegaan om met zijn vriendin wat te eten." Lachend: "Hij heeft er naar eigen zeggen de 'beste pizza calzone ooit gegeten'."

Meer berichten