Edwin Eijssink viert eind deze maand het 85-jarig bestaan van het familiebedrijf Decokay Eijssink.
Edwin Eijssink viert eind deze maand het 85-jarig bestaan van het familiebedrijf Decokay Eijssink.

Edwin Eijssink: 'Mijn box stond in de winkel'

  Zakelijk

Enschede - Decokay Eijssink viert eind deze maand het 85-jarig bestaan op feestelijke wijze. Op zaterdag 24 en zondag 25 november zijn er verschillende kortingsacties en ontbreken de hapjes en drankjes niet. Voor kinderen wordt een speciaal knutselplein ingericht en is er een verrassingsact. "Het worden twee mooie dagen'', zegt eigenaar Edwin Eijssink.

Decokay Eijssink is een echt familiebedrijf. De opa en oma van Edwin Eijssink begonnen in oktober 1932 met een schilders- annex schoonmaakbedrijf. Dat was in Hengelo. "Zij zijn de grondleggers geweest van wat nu al ruim 85 jaar het vertrouwde adres is voor elke klus'', zegt Edwin Eijssink. Later werd er een verfwinkel aan toegevoegd en in Enschede een tweede winkel. De vader van Edwin had zelfs zeven winkels, in meerdere plaatsen. "Hij nam in de jaren '60 de winkel van mijn opa en oma over'', zegt Edwin. Edwin nam de Enschedese winkels aan de Roessinghsbleekweg en op winkelcentrum Zuid van zijn ouders over in 1998.

Het ondernemen is hem met de paplepel ingegoten. "Mijn box stond in de winkel, van jongs af aan was ik daar regelmatig te vinden. Ik herinner me ook dat ons gezin naast en boven de winkel woonde. Niet zo gek dus, dat ik me geen ander vak kan voorstellen.''

In de loop der jaren is er wel het nodige veranderd. Waar het in de eerste decennia vooral om de verkoop van verf draaide, is het tegenwoordig heel gebruikelijk om een totaaladvies over woninginrichting te geven. "Klanten komen met tekeningen van hun nieuwe huis of met foto's van hun bestaande woning naar de winkel. Met het team nemen we dan ruim de tijd om samen met de klanten op zoek te gaan naar wat bij hun smaak en wensen past. In het advies wordt alles meegenomen: gordijnen, vloeren, behang, verf en zonwering.'' Advies aan huis, kan ook, meldt Edwin. "Het gratis inmeten en het monteren is een belangrijk onderdeel van het werk.''

In 2005 zijn de twee winkels samengevoegd in de winkel op het Woonplein in Enschede. Edwin: "Hier hebben we een grote ruimte, er is veel keuze en genoeg plek om alles onder één dak aan te bieden. We zijn inmiddels zeven dagen per week geopend. We doen ons best om net dat beetje extra te bieden. We kennen onze klanten, we zorgen voor gezelligheid in de winkel, we hebben een vakkundig en loyaal team en we bieden 'ouderwets' goede service. Mijn moeder kan het nog steeds niet laten om haar steentje bij te dragen in de winkel. Op zaterdag is zij er altijd en op zondag regelmatig Daaruit blijkt maar weer: de winkel is voor ons Eijssinks meer hobby dan werk."

Het 85-jarig bestaan wordt op 24 en 25 november vol overgave gevierd met tal van acties en activiteiten. Zie hiervoor ook de website www.decokayeijssink.nl. Op zaterdag is de zaak open van 9.30 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis.

Decokay Eijssink, Woonplein Enschede, Schuttersveld 16, 053-4359633, eijssink@decokay.nl, facebook.com/decokayenschede

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden