Tori Doorn (foto) is het gezicht van de zaak, Ina van Doorn opereert wat meer op de achtergrond.
Tori Doorn (foto) is het gezicht van de zaak, Ina van Doorn opereert wat meer op de achtergrond.

Nuchtere kijk op het nieuwe eten bij van Doorn & Doorn

  Zakelijk

Enschede - Ina van Doorn en Tori Doorn begonnen een jaar geleden met hun 'healthy food concept'. Zij vestigden zich als van Doorn & Doorn in een oud boerderijtje aan de Steenbeltweg 48 in Roombeek. Onder het motto 'Healthy food with a guilty pleasure' zijn zij dagelijks geopend voor lunch.

Ina is tevens eigenares van Theehuis Sprakel in het Bos, anderhalve kilometer noordelijker gelegen, in het buitengebied van Lonneker. Zij had al jaren een oogje op het mooie pandje aan de Steenbeltweg en gelukkig voor haar kwam eind vorig jaar de gelegenheid om samen met Tori Doorn in het pand een horecagelegenheid te vestigen. Tori is het gezicht van de zaak, Ina opereert wat meer op de achtergrond.

Tori, die jaren in het westen woonde en studeerde, vond het tijd worden voor een vernieuwend concept in Enschede. "2018 is een jaar van veel verandering en bewustwording wat betreft ons eten. Deze trend zag ik jaren geleden opkomen in het westen. We zijn ons steeds meer bewust van hoe ons eten bereid wordt, welke producten gebruikt worden en welke oorsprong deze producten hebben." Wel zijn zijn ze zich bij van Doorn & Doorn bewust van de 'nuchtere' Twente kijk hierop. "Er is bij ons zeker ruimte voor een knipoog."

Bij van Doorn & Doorn worden vooral biologische en duurzame producten gebruikt. Dit is terug te vinden op een uitgebreide lunchkaart, in de healthy high tea en in de hapjes en buffetten die zij serveren voor feesten en partijen.

Openingstijden in de wintermaanden: van zondag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur.

Meer berichten