Schoenmaker kijkt al een kwart eeuw naar beneden

  Zakelijk

Enschede/Haaksbergen - Walijne Schoenmaker is 25 jaar podotherapeut en al die tijd werkzaam bij Podotherapie Oost-Nederland. Podotherapie Oost-Nederland is 31 jaar geleden opgezet door haar moeder, Inez van den Berg. In 2013 is Inez haar werkzaamheden gaan afbouwen en heeft Walijne de praktijk overgenomen. Podotherapie Oost-Nederland heeft Enschede als basis. Op dit moment telt de praktijk 14 locaties in de wijde regio en bestaat het team uit 23 medewerkers.

Walijne Schoenmaker woont in Enschede, waar ze ook de meeste uren werkt. In Haaksbergen was ze erg betrokken bij de verhuizing naar het nieuwe gezondheidscentrum de Bouwmeester.

"Toen ik begon was podotherapie veel minder bekend dan het nu is en waren er in deze regio nog weinig podotherapeuten. Sinds de komst van de Saxion-opleiding podotherapie in 2002 is het aantal therapeuten in Oost-Nederland langzaam toegenomen."

Walijne heeft bijna 15 jaar lang, naast haar werkzaamheden als therapeute, de opleiding mee opgezet en lesgegeven. "Podotherapie is een prachtig beroep waar we veel voetproblemen en samenhangende houdingsproblemen mee hebben kunnen behandelen. Ik vind het dan ook belangrijk dat studenten goed en breed worden opgeleid en podotherapeutisch onderzoek en behandeling voor iedereen beschikbaar is."

In geen enkel vak ben je ooit uitgeleerd, aldus Walijne: "Nieuwe ontwikkelingen en het steeds op een andere manier leren kijken naar de mens, de eventuele klachten en hoe we die steeds beter kunnen oplossen blijft ook na 25 jaar super boeiend. De praktijk heeft in de loop der jaren steeds geavanceerdere apparatuur geïmplementeerd die onderzoek en behandeling vergemakkelijken en specifieker uitgevoerd kan worden. De voet wikkelt in enkele seconden zo snel af dat je bepaalde afwijkingen met het blote oog niet kan zien. Deze kunnen we nu eenvoudig in beeld brengen met verschillende meetinstrumenten", vertelt de jubilaris trots.

Meer berichten