Resto Van Harte gebruikt al 13 jaar de eettafel als middel tot ontmoeting en verbinding in een buurt of wijk. Dit wordt nu beloont door het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Foto: Rene Oudshoorn
Resto Van Harte gebruikt al 13 jaar de eettafel als middel tot ontmoeting en verbinding in een buurt of wijk. Dit wordt nu beloont door het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Foto: Rene Oudshoorn ( )

Grolsch bekroont meesterlijke initiatieven

  Zakelijk

Enschede - Bierbrouwer Grolsch heeft de drie projecten bekendgemaakt, die dit jaar een bijdrage ontvangen vanuit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. De gehonoreerde projecten vormen een mooie mix van zowel sociale als economische initiatieven uit de regio. En in alle projecten speelt vakmanschap en meesterschap op de eigen wijze een belangrijke rol, aldus de jury.

Enschede - Volgens Patrick Welman, wethouder Economische Zaken van Enschede, is het goed voor de ontwikkeling en positionering van de regio dat dit soort 'wedstrijden' worden gehouden. Patrick Welman: "Het gaat goed met Enschede en de regio. Vakmanschap en meesterschap zijn twee begrippen die daarbij een belangrijke schakel vormen. Dit fonds helpt projecten en initiatieven om net dat duwtje in de goede richting te geven. Ik ben blij dat we de afgelopen jaren in staat zijn geweest om ook via het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds nieuwe projecten in deze regio een plekje te geven in de samenleving."

De volgende drie projecten mogen een bijdrage van 5.000 euro uit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds op hun rekening bij laten schrijven:

Around the Corner verbindt en maakt aandacht en ambacht zichtbaar door pure producten te ontwerpen voor het interieur en deze samen met ambachtsmensen uit de Achterhoek en Twente vorm te geven. Via maatschappelijke instellingen uit de regio betrekken ze 'mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'. Met hun producten proberen zij zoveel mogelijk natuurlijke materialen toe te passen of te kiezen voor hergebruik.

De Zomerondernemer Twente helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar om een onderneming op te starten in een zomervakantie. De jongeren leren op een praktijkgerichte manier wat ondernemen precies is en werken in detail aan hun eigen plan. De jongeren ontvangen een startkapitaal, waarmee ze hun bedrijf een duwtje in de rug kunnen geven.

Resto Van Harte gebruikt al 13 jaar de eettafel als middel tot ontmoeting en verbinding in een buurt of wijk. Resto Van Harte heeft haar kennis en ervaring omgezet in cursus materiaal en de Van Harte Academie opgericht. Via deze training en begeleiding in de praktijk die zij 'Buurtmobilisatie' noemen mobiliseren en trainen zij wijkbewoners om op termijn zelfstandig het project te kunnen uitvoeren.

Alle initiatieven worden beoordeeld op vijf criteria: vakmanschap/meesterschap, ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid en karakter. De jury bestond naast Patrick Welman uit vier mensen die verschillende functies bij de bierbrouwer vervullen.

Meer berichten