Met nieuwe Decathlon gaat ook nieuw speelveldje open

  Zakelijk
Fran de Vries uit Enschede is een van de 'uithangborden' van Decathlon Enschede.
Fran de Vries uit Enschede is een van de 'uithangborden' van Decathlon Enschede. (Foto: WOUTER VAN DER LINDE)

Decathlon opent op woensdag 6 juni in Enschede de dertiende vestiging van Nederland. Decathlon Enschede is gevestigd aan het Koningsplein (Van Loenshof 60). De opening past in de strategie van Decathlon om, naast de 'concept-stores' buiten de stadscentra, ook aanwezig te zijn in de centra van de grootste steden in Nederland.

Enschede - De nieuwe winkel heeft een winkeloppervlak van 5250 m² en biedt ruimte aan sportartikelen voor 70 verschillende sporten. De winkel wordt geopend door vestigingsdirecteur Wim Westerveld, wethouder Patrick Welman en drie regionale sporters. De wijkraad zal de door Decathlon mogelijk gemaakte playground net buiten de winkel openen. Vanaf 11 uur is er een zeskamp voor kinderen met een free running-parcours, maar ook met voetbal, boogschieten en basketbal als onderdelen. Daarbij zullen ook een klimwand en een trampolines op het plein aanwezig zijn. Medewerkers van Decatlon en een team van Sportwijzer begeleiden deze activiteiten. De winkel zal volledig pin-only worden (met contant geld betalen is dus niet mogelijk) en de grote ruimte in de winkel maakt het mogelijk alle sportartikelen naar hartenlust uit te proberen op de winkelvloer.

Om 9.30 uur gaat de winkel open. Van 10.15 tot 10.45 uur zullen vestigingsdirecteur Wim Westerveld, wethouder Patrick Welman en een vertegenwoordiger van de wijkraad enkele korte toespraakjes houden voor de officiële opening.

Tegen 11.00 uur wordt de winkel officieel geopend door Westerveld, Welman en de lokale sporthelden, die al enkele weken op reclame-uitingen in Enschede en omgeving te zien zijn. Dit zijn Bastiaan Lammers (32) uit Oldenzaal, Stevie van Onna (17) uit Hengelo en de Enschedese Fran de Vries (47).

Meer berichten