Hier wordt de Bartelerweg doorsneden door de nieuwe N18.
Hier wordt de Bartelerweg doorsneden door de nieuwe N18.

Nieuwe N18 sinds vanmiddag open

  Zakelijk

Enschede/Haaksbergen/Berkelland - Vanmorgen een paar minuten voor twaalf is de nieuwe N18 in gebruik genomen. In het bijzijn van bestuurders, bouwers en andere hoogwaardigheidsbekleders gingen tegen elf uur de hekken bij de Grolsch van de weg, waarna na een laatste inspectie door Rijkswaterstaat de weg een klein uurtje later open ging voor het verkeer.

De nieuwe, 27 kilometerlange autoweg verbindt Groenlo met Enschede. De weg vervangt de bestaande N18, de Twenteroute zoals de weg in de volksmond heet. De nieuwe N18 Twenteroute gaat om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen en bevat ongelijkvloerse kruisingen, fietstunnels en gescheiden weghelften. De nieuwe weg maakt onderdeel uit van een set aan maatregelen aan de N18 tussen Varsseveld en Enschede, die met de openstelling van de nieuwe weg nu allemaal zijn afgerond.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat: "De Nieuwe Twenteroute is een aanwinst voor de regio. Deze weg maakt de regio beter bereikbaar; de reistijd tussen Groenlo en Enschede wordt 20 minuten korter. Bovendien draagt de weg bij aan veiliger verkeer en hebben de bewoners van Eibergen, Haaksbergen en Usselo minder overlast. Het verkeer dat eerst door deze drie plaatsen ging, gaat er nu omheen."

Op woensdagochtend 2 mei hebben vertegenwoordigers van de provincies Gelderland en Overijssel, gemeenten Enschede, Haaksbergen, Berkelland, Oost Gelre en Oude IJsselstreek, de waterschappen Rijn en IJssel en Vechtstromen, de regio's Achterhoek en Twente en Rijkswaterstaat samen de vernieuwde N18 tussen Varsseveld en Enschede geopend. Samen hebben ze als eerste per bus over het nieuwe stuk N18 gereden. Kort daarna konden ook de eerste auto's over de nieuwe weg rijden. In eerste instantie was de verwachting dat het verkeer pas dit najaar gebruik zouden kunnen maken van de nieuwe weg.

De nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede is aangelegd door KWS en VHB. BAM heeft de aanpassingen aan de N18 tussen Varsseveld en Lichtenvoorde verzorgd. Dat traject lag er al, maar is nu wel opgewaardeerd. Zo zijn er fietstunnels aangelegd, zodat fietsers nergens nog de nieuwe weg hoeven te kruisen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden