Eva van Vliet (links) en Büsra Yonca (rechts) gingen maar wat graag met Prins Constantijn op de foto.
Eva van Vliet (links) en Büsra Yonca (rechts) gingen maar wat graag met Prins Constantijn op de foto.

'Kies een studie en beroep met je hart'

  Zakelijk

Drieënvijftig leerlingen van de bovenbouw havo/vwo van College Zuid van Het Stedelijk Lyceum hebben vorige week deelgenomen aan de Hannover Messe Challenge. Eva van Vliet (links) en Büsra Yonca (rechts) maakten van de gelegenheid gebruik op de foto te gaan met de in Hannover aanwezig Prins Constantijn.

Hannover - Nadat de leerlingen op de maandag tijdens het Science Festival op de UT onder meer hadden geluisterd naar een lezing van Nobelprijswinnaar Ben Feringa (Nobelprijs voor Chemie in 2016), die sprak over 'nano-wagentjes op nano-weggetjes in het menselijke lichaam, die medicijnen vervoeren' en workshops hadden bijgewoond, volgde op dinsdag een bezoek aan het Holland Paviljoen van de Hannover Messe, waar de leerlingen werden toegesproken door de prins en staatssecretaris Mona Keizer.

Een van de leerlingen vertelt: "Bij innovatie, technologie en ondernemerschap is samenwerken erg belangrijk. De techniek is zo complex geworden dat alleen door samen te werken de wereldwijde vooruitgang nog bij kan worden gehouden. We kregen het advies om een studie- of beroepskeuze vanuit ons hart te maken. Alleen dan kun je de energie opbrengen die nodig is de studie tot een goed einde te brengen."

De leerlingen kregen vervolgens een groepsopdracht om vijf bedrijven op de beurs te bezoeken en te bevragen.

Meer berichten