Peter Hoekstra: "Onze software werkt zelfs onder slechte lichtomstandigheden, variaties in poses, kleine beeldresoluties. Ook als je maar een klein stukje, een glimp, van een gezicht ziet."
Peter Hoekstra: "Onze software werkt zelfs onder slechte lichtomstandigheden, variaties in poses, kleine beeldresoluties. Ook als je maar een klein stukje, een glimp, van een gezicht ziet."

Geld voor bijzonder Twents project

  Zakelijk

De Twentse startup 20Face krijgt een TOP-regeling van 40.000 euro en een jaar lang begeleiding van het team van Novel-T. De ontwikkelaar van de robuuste, accurate en lichtgewicht gezichtsherkenningstechnologie kan door deze lening de technologie op korte termijn beschikbaar maken voor de wereldwijde markt.

Of je nu een voetbalstadion bezoekt, inlogt op de loopband in het fitnesscentrum, 's morgens inklokt op je werk of afrekent in de kantine, de algoritmen van 20Face kunnen je veilig herkennen en je toegang tot deze services verlenen. Zelfs als je een muts, sjaal of zonnebril op hebt. Met jarenlange onderzoeksexpertise op het gebied van biometrie en gezichtsherkenning in het bedrijf, brengt 20Face de gezichtsherkenningstechnologie naar de mainstream markt. "Onze software werkt zelfs onder slechte lichtomstandigheden, variaties in poses, kleine beeldresoluties. Ook als je maar een klein stukje, een glimp, van een gezicht ziet", aldus CEO Peter Hoekstra. "We noemen onze technologie ook niet voor niets Glimpse Recognition."

Gezichtsherkenning is een van dé technologieën van de toekomst. "Dit is echt een doorbraak waarmee we gezichtsherkenning mainstream kunnen maken, omdat onze technologie zeer schaalbaar is en we het voor lage kosten voor honderden partijen beschikbaar kunnen maken." Vorm het geen gevaar voor onze privacy? Hoekstra: "De gebruiker bepaalt wat er met de gegevens gebeurt. Zoals met wie je je gezichtsvectoren deelt, welke toepassingen je wilt gebruiken en wat je aan de gegevens wilt bewaren."

De volgende stap is om een mooi en toegankelijk portal om de technologie heen te bouwen, zodat mensen online een licentie kunnen afsluiten en de technologie direct kunnen toepassen. Met de TOP-regeling kunnen ze het e-commerce platform en portal ontwikkelen.

De TOP-regeling is een fonds voor innovatieve startups in Twente en heeft al meer dan 25 jaar financiële ondersteuning en business development-ondersteuning geboden aan honderden innovatieve bedrijven. De ondersteuning aan bedrijven in het jaarprogramma is breed en bestaat onder andere uit juridisch advies, communicatieadvies, netwerken en een renteloze lening.

Over Novel-T
Novel-T faciliteert en versnelt de ontwikkeling van businesscases, startups en scale-ups en versterkt de innovatiekracht van het regionale MKB en grootbedrijf. Novel-T is een alliantie van UT, Saxion Hogeschool, Provincie Overijssel, Regio Twente en Gemeente Enschede. Deze partijen streven samen naar het leveren van een bijdrage aan de economische kracht in de regio.

Meer berichten