Marcel de Groot mikt met de boxen op de zakelijke markt: "We hebben onderzoek gedaan en er is behoefte aan ruimte voor bijvoorbeeld zzp'ers en webshop-ondernemers."
Marcel de Groot mikt met de boxen op de zakelijke markt: "We hebben onderzoek gedaan en er is behoefte aan ruimte voor bijvoorbeeld zzp'ers en webshop-ondernemers."

Je bedrijf in een garagebox aan de Lonnekerbrugstraat

  Zakelijk

Aan de Lonnekerbrugstraat in Enschede heeft het bedrijf BIG BOX 43 beveiligde garageboxen met een huisnummer geplaatst. Twee weken geleden was de oplevering. Ondernemers kunnen hier vanaf nu hun bedrijf vestigen. Zaterdag 28 april is er van 10.00 tot 15.00 uur een open dag.

ENSCHEDE - BIG BOX is een initiatief van ondernemer Marcel de Groot uit Deurningen. Makelaar Ten Hag verzorgt de verhuur van de units. De Groot mikt met de boxen op de zakelijke markt. "We hebben onderzoek gedaan en er is behoefte aan ruimte voor bijvoorbeeld zzp'ers en webshop-ondernemers. De huurprijzen beginnen al bij 145 euro per maand. Ik verwacht dan ook dat we over zes maanden wel vol zitten."

Verschillende zaken

In de units in het havengebied zijn bedrijfsactiviteiten toegestaan in milieucategorie 1 en 2. In de boxen kan straks bijvoorbeeld kleding gemaakt worden, maar ook de verhuur van personenauto's is mogelijk. Verder kunnen onder meer wasserettes, cateringbedrijven en kappers in een box aan de slag.

Kamer van Koophandel

De vestiging van bedrijven hier is mogelijk, omdat elke box een huisnummer heeft. Daarmee kan een ondernemer zich laten registeren bij de Kamer van Koophandel.

Groen

De Groot is niet de eerste in Nederland die op deze manier garageboxen in de markt zet, maar hij is wel de eerste die 'groene' boxen aanbiedt. "Duurzaamheid staat bij mij hoog in het vaandel. Er zitten bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak", aldus De Groot.

Zaterdag 28 april is eenieder welkom aan de Lonnekerbrugstraat 107 om zich te laten voorlichten over de mogelijkheden.

Meer berichten