Olaf en Harry van der Molen voor hun vijftigjarige zaak: "Vroeger was kleding relatief gezien veel duurder. Dan loonde het zich om zelf stof te kopen en je eigen jurkje of jasje te naaien. Anno nu is zelf naaien veel meer een leuke hobby geworden."
Olaf en Harry van der Molen voor hun vijftigjarige zaak: "Vroeger was kleding relatief gezien veel duurder. Dan loonde het zich om zelf stof te kopen en je eigen jurkje of jasje te naaien. Anno nu is zelf naaien veel meer een leuke hobby geworden."

Harry en Olaf van der Molen: 'Naaien is een leuke hobby geworden'

  Zakelijk

Vijftig jaar geleden kreeg Harry van der Molen zijn gouden idee. Een vaste marktwinkel in stoffen. "Op de markt stonden ze vanuit wel dertig kramen stof te verkopen. Maar een vaste markthal met stoffen, die had je niet. Aan de Poolmansweg 150 ben ik toen met Harry's Stoffen Hal van start gegaan."

ENSCHEDE – Deze week vieren Harry van der Molen, zijn vrouw Mini en zijn zoon Olaf samen met het Harry's Stoffen-team het jubileum in de winkel aan de Wethouder Nijhuisstraat, op de hoek met de Poolmansweg. "We zijn na drie verhuizingen weer in de oude buurt neergestreken. De zaak is steeds mooier geworden. Eerst aan de 2e Emmastraat, daarna naar de Zwedeweg en tenslotte in dit pand aan de Wethouder Nijhuisstraat 17a. Hier hebben we de ruimte. We bieden een enorm uitgebreide collectie. Van modestoffen en decoratiestoffen tot gordijnstoffen, vitrage, inbetweens en luxe raamdecoratie. Verder hebben we een groot assortiment in fournituren."

Het is niet ingewikkeld om uit te rekenen dat Harry zelf de pensioengerechtigde leeftijd al moet hebben bereikt. Hij vindt het werk, en vooral het contact met de klanten, echter veel te leuk om te stoppen. "Ik doe dit met plezier. Olaf zit ook al twintig jaar in de zaak. Natuurlijk neemt hij me veel werk uit handen. Hij komt ook met ideeën, waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen. Zo blijft de zaak bij de tijd. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld van start met workshops voor de jeugd en de 'oudere jeugd' . Op die manier brengen we weer nieuwe klanten naar het bedrijf."

Er is natuurlijk ook veel veranderd in de vijftig jaar dat Harry's Stoffen, zoals de zaak nu kortweg heet, bestaat. Het vlijtige naaiwerk om jezelf voordelig te kleden bestaat bijna niet meer. "Vroeger was kleding relatief gezien veel duurder. Dan loonde het zich om zelf stof te kopen en je eigen jurkje of jasje te naaien. Dat kan met de confectieprijzen van nu echt niet meer uit. Zelf naaien is veel meer een leuke hobby geworden. Niet alleen voor kleding naar eigen idee, maar ook voor gordijnen en decoratiestoffen. De mensen wisselen tegenwoordig veel sneller in het interieur en daar spelen wij met onze collectie op in."

Van winkelen bij Harry's Stoffen kun je bijna een gezellig dagje uit maken. "We hebben een koffiehoek, waar behalve de Burda en de Knip ook de dagbladen op tafel liggen. Daar zie je steeds vaker de mannen zitten. Voor kinderen is er een speelhoek. Deze week hebben we volop voordeel en cadeaus. Van waardebonnen tot stoffenscharen. Modestoffen zijn al vanaf 1 euro per meter verkrijgbaar en gordijn- en decoratiestoffen vanaf 2,90 euro. En bij de koffie serveren we gebak, je zaak bestaat maar een keer 50 jaar."

Meer berichten