Op vrijdag 6 april was de officiële startbijeenkomst van de coöperatieve vereniging.
Op vrijdag 6 april was de officiële startbijeenkomst van de coöperatieve vereniging.

Twentse Zorgacademie laat projectstatus achter zich

  Zakelijk

De Twentse Zorgacademie is een coöperatieve vereniging geworden. Daarmee heeft de organisatie de projectstatus achter zich gelaten. Eric Wolkotte, voorheen projectleider van de TZA, is nu benoemd als directeur van de coöperatie.

Enschede - De TZA is een innovatief leerwerk-, test- en oefencentrum op het gebied van zorgtechnologie, gericht op het behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. De TZA is er voor studenten, professionals en burgers in de regio om laagdrempelig kennis te maken met zorgtechnologie en toepassingen.

Op vrijdag 6 april was de officiële startbijeenkomst van de coöperatieve vereniging. In het bestuur zitten: Margo Koopman, Directeur MBO College voor Mens & Maatschappij (voorzitter); Heidi de Bruijn, lid Raad van Bestuur van Carintreggeland (secretaris), Miriam Luizink, directeur-bestuurder bij Roessingh Research & Development (RRD) (penningmeester) en Heinz Reinink, manager P&O van Livio (lid).

De TZA start ook met een kenniskring die professionals bij elkaar brengt voor inspiratie en innovatie. Er wordt gewerkt met interactieve sessies, presentaties en discussies. De organisaties informeren elkaar over lopende of van start gaande pilots met zorgtechnologie. Samen kunnen ze innovatieve producten testen op gebruiksvriendelijkheid en gebruikservaring in een realistische zorgsetting.

Meer berichten