De Van der Veens vieren dit jaar het 80-jarig bestaan van Kroonband.
De Van der Veens vieren dit jaar het 80-jarig bestaan van Kroonband.

Familiebedrijf Kroonband gaat al 80 jaar mee met de tijd

  Zakelijk

ENSCHEDE – Al tachtig jaar vertrouwd en steeds bij de tijd gebleven. Zo is Kroonband kort maar krachtig te omschrijven. Arie van der Veen en zijn zoon Frederik zetten aan de Hengelosestraat 237 met vier medewerkers het werk voort dat hun (groot)vader begon.

"Een echt familiebedrijf dus", aldus Frederik. "Mijn opa had dezelfde naam als ik, maar iedereen kende hem als Freek. Hij ging op de fiets de boer op om banden te repareren. Van tractoren tot kruiwagens. Toen de auto in zwang raakte, groeide het bedrijfje, toen nog Vulco geheten, langzaam maar zeker. Als Vulco (van vulkaniseren, red.) en later Kroonband hebben we er nu tachtig jaar op zitten."

In de loop van de jaren is de service steeds verder uitgebreid. Nu is Kroonband een allround autobedrijf. "Bij ons is alles mogelijk. Banden, APK, aircoservice, computerdiagnose, autoreparaties en alle mogelijke onderhoud. Momenteel zijn we weer extra druk met de wisseling van winter- naar zomerbanden en de opslag van banden. Op dat vlak leveren we topservice voor strakke prijzen, maar dat geldt voor alle diensten. Nieuwe ontwikkelingen houden we altijd goed in de gaten. Zo waren we destijds één van de eerste niet-merkgebonden autobedrijven, dat in Enschede met APK van start ging. Frederik: "Waar eens in onze werkplaats alles mechanisch ging, zie je nu overal computergestuurde apparatuur. Als mijn grootvader dit zag, zou hij het niet geloven."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden