Anja Welhuis (medewerker), mevrouw Keuters (cliënt) en Desiree Buitink (mantelzorger, vlnr) in Hollywoodsferen. Foto: Livio
Anja Welhuis (medewerker), mevrouw Keuters (cliënt) en Desiree Buitink (mantelzorger, vlnr) in Hollywoodsferen. Foto: Livio

Bioscoop De Bleekhof zet hoofdrolspelers in zonnetje

  Zakelijk

Bij De Bleekhof in Enschede vond donderdag de première plaats van drie korte filmpjes met 'Het verhaal van Livio'. Deze filmpjes zijn in deze Liviolocatie getoond aan de acteurs: cliënten, vrijwilligers, mantelzorgers, medewerkers en belangstellenden.

Enschede - Mevrouw Keuters (cliënt), Desiree Buitink (mantelzorger) en Anja Welman (medewerker) kwamen aan in een limousine en werden verwelkomd door de medespelers, familie, buren en kennissen.

Voorafgaande aan de vertoning werden aan het drietal de Gouden Rossen uitgereikt. Het Gouden Ros is de Livio-equivalent van het Gouden Kalf.

In drie korte video's, bezien vanuit de perspectieven van achtereenvolgens cliënt, mantelzorger en medewerker, wordt 'Mijn Plan' in beeld gebracht. Livio werkt namelijk niet met een standaard aanbod, maar gaat uit van de individuele wensen en behoeften van cliënten.

Deze nieuwe werkwijze heet 'Mijn Plan'. Livio stimuleert hierbij de eigen regie van de mensen en samen met de zorgprofessional wordt gekeken welke zorg en ondersteuning belangrijk is om het welbevinden te verhogen met leefplezier als uitgangspunt. Hierbij worden ook de eventuele mantelzorgers en vrijwilligers betrokken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden