Wethouder Eelco Eerenberg (rechts) en Gerd van der Kolk van Baan Twente zijn blij met de samenwerking.
Wethouder Eelco Eerenberg (rechts) en Gerd van der Kolk van Baan Twente zijn blij met de samenwerking.

Baan Twente wint aanbesteding deelautoplan gemeente Enschede

  Zakelijk

Baan Twente is de uitvoerende partij van Stad-up, het nieuwe deelautoplan van de gemeente Enschede. Met dit project streeft de gemeente Enschede naar 'duurzamere reisoplossingen'. Baan Twente zorgt voor een allesomvattende oplossing met de inzet van volledig elektrisch aangedreven auto's, inclusief een handige reserveringsapp voor de gebruikers. Ook verzorgt Baan Twente de laadinfrastructuur.

Enschede - Het EV-deelautoproject van de Gemeente Enschede, dat volledig wordt uitgevoerd door Baan Twente, is op 12 maart van start gegaan met elektrisch aangedreven auto's inclusief de benodigde laadinfrastructuur. In de eerste fase van het project zijn de auto's beschikbaar voor dienstreizen van de gemeente Enschede. Het inplannen en gebruiken van een auto gaat via een app. Omdat duurzaamheid centraal staat, kan de app op basis van de reistijd, de afstand en andere variabelen overigens ook de suggestie doen om bijvoorbeeld de fiets of het OV voor een dienstreis te gebruiken.

Martin van der Ham van de Gemeente Enschede: "In ons streven naar duurzaam reizen vinden we dat we een voorbeeld- én inspiratiefunctie hebben. We starten daarom met de inzet van elektrisch aangedreven auto's voor onze medewerkers. Ons streven is echter om een 'provider' van vervoer te worden voor alle inwoners en bezoekers van de stad en de regio om zo het privébezit van auto's sterk terug te dringen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden