Logo huisaanhuisenschede.nl


Studenten Timon Klanderman, Jeroen van der Beek, Stijn Bekhuis, Stijn Wilbrink en Bojan Golubovic hebben wilde plannen met het oude band van Wegener aan de Getfertsingel.
Studenten Timon Klanderman, Jeroen van der Beek, Stijn Bekhuis, Stijn Wilbrink en Bojan Golubovic hebben wilde plannen met het oude band van Wegener aan de Getfertsingel.

Studenten willen gigantische voorpagina laten afdrukken op voormalig krantenpand

  Zakelijk

Het eerste exemplaar van Dagblad Tubantia uitvergroot geprint op het gebouw. Dat is een van de ideeën van het winnende studententeam van de opleiding Vastgoed en Makelaardij van Saxion. Drie studententeams presenteerden donderdag bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de Vastgoedrapportage Twente hun plannen voor de herontwikkeling van het voormalige krantengebouw.

Enschede - Als het aan de studenten Timon Klanderman, Jeroen van der Beek, Stijn Bekhuis, Stijn Wilbrink en Bojan Golubovic ligt wordt er bij het pand aan de Getfertsingel een multifunctioneel plan ontwikkeld, met veel dynamiek voor young professionals en jonge gezinnen. Een gebouw met het allereerste exemplaar van Dagblad Tubantia op de gevel geprint vormt de eyecatcher aan de Zuiderval. Een goed idee volgens het aanwezige publiek van Vastgoedprofessionals uit Twente, die vinden dat de Zuiderval wel iets meer een eigen identiteit mag krijgen. Of het plan ook werkelijk uitgevoerd zal worden is nog de vraag. Het idee was de uitkomst van de jaarlijkse meesterproef van Saxion, die in samenwerking met de Vastgoedrapportage Twente wordt georganiseerd.

Ruim 100 leden van de Vastgoedrapportage Twente woonden de bijeenkomst bij. De stichting zorgt voor onderzoek naar de cijfers van de Twentse Vastgoedmarkt en voor verbinding van professionals uit de Twentse Vastgoedsector. "Het is mooi om te zien dat je op de vastgoedborrels mensen uit alle sectoren van het Twentse vastgoed tegenkomt. Dat zorgt ervoor dat je nog eens wat nieuws hoort en in één middag alle mensen tegenkomt die je nodig kunt hebben in je werk", aldus het enthousiaste bestuur. "We zijn blij dat we met deze jaarlijkse bijeenkomst ook een verbinding kunnen leggen tussen de toekomstige vastgoedtoppers en het Twentse bedrijfsleven. Want het is natuurlijk belangrijk dat al het goede talent voor Twente behouden blijft."

De bijeenkomst vond plaats in de Performance Factory in Enschede. Bestuurder Ineke Buursink van woningcorporatie Domijn, eigenaar van de Performance Factory, gaf een presentatie over het ontstaan van het multifunctionele pand. "Als woningcorporatie staan we midden in de samenleving. We wilden dat gedachtegoed ook terug laten komen in ons pand dat van oudsher een belangrijke rol in Enschede speelde. Met ons kantoor op de bovenverdieping, de Twentsche Foodhal, een dansschool van topkwaliteit en nog veel meer functies op de benedenverdieping en in de andere drie panden lijkt dat goed gelukt te zijn", aldus Buursink.

Meer info over de Vastgoedrapportage Twente: vastgoedrapportage.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox