Oscar Moerman brouwt al jaren zijn eigen bier. Archieffoto: Charel van Tendeloo / TC Tubantia
Oscar Moerman brouwt al jaren zijn eigen bier. Archieffoto: Charel van Tendeloo / TC Tubantia (Foto: Charel van Tendeloo )

Help Oscar Moerman zijn bouwerij realiseren

  Zakelijk

In de Portiersloge van de Performance Factory gaat bierbrouwer Oscar Moerman nog dit jaar van start met een ambachtelijke brouwerij. Moerman brouwde al vier jaar zijn eigen bier bij een andere brouwerij, nu wordt het volgens hem tijd voor een eigen installatie. Om alles rond de zomer rond te krijgen is hij een crowdfundactie opgestart.

Enschede - "In 2013 ben ik begonnen met Brouwerij Eanske om het speciaalbier in deze regio wat meer onder de aandacht te brengen. De afgelopen jaren is er een aantal mooie bieren gebrouwen, die gezamenlijk het verhaal van Enschede vertellen. En nu krijg ik de mogelijkheid om met een investeerder een brouwerij in Enschede neer te zetten."

Het is de bedoeling dat er een 1000 liter-installatie komt met een totale jaar capaciteit van 150.000 liter per jaar. "Er komt ook een afvulmachine bij, zodat ik de volledige productie en kwaliteit van mijn bieren volledig zelf in de hand heb. Het gebouw wordt nog verbouwd en volgens planning zou de brouwerij ergens in augustus of september gereed moeten zijn, maar we doen onze uiterste best om dat eerder klaar te krijgen."

Moerman en zijn investeerder hebben nog een klein beetje extra financiering nodig. Daarom zijn ze een crowdfundactie opgestart. "We zoeken nog 50.000 tot een 75.000 euro."

Oscar op weg helpen? Ga naar www.crowdaboutnow.nl

Meer berichten
Shopbox