Student Hafid Lahmiym (links), directeur Michel Walhof van Aqua+ en student Daniel Minnegal (rechts).
Student Hafid Lahmiym (links), directeur Michel Walhof van Aqua+ en student Daniel Minnegal (rechts).

Daniël Minnegal in de prijzen met afstudeeronderzoek

  Zakelijk

Twee afstudeerders van Saxion in Enschede ontvingen deze week de Aqua+ Studiebeurs voor hun afstudeeronderzoeken. Daniël Minnegal uit Glanerbrug, afstudeerder van Bouwtechnische Bedrijfskunde onderzoekt hoe rendabel het is om extra maatregelen te treffen in gebouwen om miljoenenschades bij volledig afbranden te voorkomen. Vierdejaars Bouwkunde student Hafid Lahmiym uit Almelo ontving deze stimuleringsprijs voor zijn onderzoek naar het brandveiliger maken van een te renoveren zorgcomplex.

Enschede - Het is de derde keer dat de Aqua+-beurs wordt uitgereikt. Het Goorse bedrijf Aqua+ is marktleider in Nederland op het gebied van sprinklerinstallaties. Studenten die de beurs ontvangen mogen 1.500 besteden aan studiemateriaal naar eigen keuze, maar gerelateerd aan brandveiligheid.

"Het doel is studenten al vroegtijdig in hun bouwopleiding te interesseren voor het vakgebied brandveiligheid. Een studiebeurs kan daaraan bijdragen", aldus Michel Walhof, directeur van Aqua+.

Daniël Minnegal verrichte zijn onderzoek samen met drie studenten van de opleiding Forensisch Onderzoek. Hij richtte zich op de economische en bouwkundige aspecten en de studenten van Forensisch Onderzoek bestudeerden het verloop van de brand. Dit project demonstreert de meerwaarde van interdisciplinair samenwerken binnen Saxion in 'Smart Solutions'. "In mijn eigen bouwadviesbureau DAN Bouwadvies ga ik mijn kennis op het gebied van brandveiligheid zeker toepassen", aldus een trotse Daniël.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox