Logo huisaanhuisenschede.nl


De Enschedese Uitdaging legt tijdens de Beursvloer als 'lokaal bemiddelingsbureau' verbindingen tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven.
De Enschedese Uitdaging legt tijdens de Beursvloer als 'lokaal bemiddelingsbureau' verbindingen tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven.

Monique Beernink: 'Hulp in natura steeds populairder'

  Zakelijk

Donderdag 1 juni vond de 5e editie van de Beursvloer plaats. Bierbrouwerij Grolsch was wederom een uitstekende locatie en gastheer. De Beursvloer is hét maatschappelijk evenement van het jaar waar het tonen van 'noaberschap' oftewel 'iets over hebben voor elkaar' centraal staat. Hier worden MVO-bedrijven (aanbod) en maatschappelijke organisaties (vraag) met elkaar verbonden. Dit door het kosteloos leveren van goederen, diensten en faciliteiten aan elkaar.

Enschede - De Beursvloer wordt door de Enschedese Uitdaging georganiseerd. De Enschedese Uitdaging legt als 'lokaal bemiddelingsbureau' verbindingen tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. Zij daagt maatschappelijk betrokken ondernemers uit menskracht, materialen en in sommige gevallen middelen in te zetten. Ondanks dat er dit jaar iets minder deelnemende maatschappelijke organisaties en bedrijven waren, werden er veel matches gemaakt. De 125 matches vertegenwoordigen een waarde 128.370 euro.

Monique Beernink van de Enschedese Uitdaging: "Bedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd in andere vormen van sponsoring. Ondersteunen in natura zal de komende jaren nog meer toenemen. Men ervaart op deze manier veel meer waardering en erkenning en men is zelf betrokken bij de doelgroep waarvoor men iets wil betekenen." Ze geeft een aantal voorbeelden van de Beursvloer: "Medewerkers van Timberland gaan helpen etenswaren in te slaan voor de Voedselbank, Damsté Advocaten en Notarissen gaan op diverse juridische terreinen adviezen weggeven en Pure Energie gaat mankracht leveren voor fysieke klussen."

Ook maatschappelijke organisaties hebben onderling met elkaar gedeald. Zo is er een interessant aanbod gedaan van Manege het Roessingh om een cursus 'spiegelen met paarden' te volgen. Stichting Zekere Basis verzorgt niet alleen transport en mankracht voor de Enschedese Uitdaging, maar gaat dit ook doen voor andere stichtingen en verenigingen.

De maatschappelijke inzet van al die betrokken bedrijven houdt echter niet op na de Beursvloer. Het is enkel een momentopname dat het matchen tussen partijen versnelt. Echter het gehele jaar door kan men een aanvraag of een aanbod doen op de website van de Enschedese Uitdaging. Allemaal met als doel om veelal kwetsbare doelgroepen te helpen om hun leefkwaliteit te verbeteren en te verduurzamen. Dit doet de Enschedese Uitdaging samen met nog 64 andere Uitdagingen verspreid over heel Nederland. Voor een terugblik van de Beursvloer en meer informatie, kijk op www.enschedeseuitdaging.nl

1 reactie
Meer berichten