Logo huisaanhuisenschede.nl


Ze waren de Heintje Davids van de Enschedese middenstand: Ans en Gerrit Slot.
Ze waren de Heintje Davids van de Enschedese middenstand: Ans en Gerrit Slot.

Einde van een tijdperk: Slot gaat nu écht sluiten

  Zakelijk

Ze waren een beetje de Heintje Davids van de Enschedese middenstand: Ans en Gerrit Slot. Twee keer eerder sloten zij hun winkel aan de 2e Emmastraat, om deze vervolgens weer te openen. Per 1 september gaat de deur van de winkel echter definitief op slot. Dat mag ook wel: het echtpaar is al dik in de zeventig.

Enschede - Jarenlang verkochten Ans en Gerrit huishoudelijke artikelen, tuinmeubelen, speelgoed, gereedschappen en curiosa.

Crisis

Gerrit Slot: "Vanaf 1983 zijn we hier gevestigd. In 2000 verkochten we de zaak. Helaas redde de nieuwe eigenaar het niet. Het bloed kroop waar het niet gaan kon en zodoende hebben Ans en ik de draad weer opgepakt."

In 2008 verkochten ze het pand. "Tenminste, dat dachten we. Maar de crisis brak uit en de koop ging niet door. Zijn we voor de derde keer opnieuw begonnen."

Geen opvolging

Ans: "Het is nu echt mooi geweest. Er is geen opvolging. Onze twee kinderen hebben allebei hun eigen zaak. We hebben lang genoeg gewerkt, zijn allebei dik in de 70. We kijken terug op een prachtige periode waarin we verschillende generaties hebben zien opgroeien. We gaan het pand nu leegverkopen. Daarna? Daar moeten we maar eens goed over nadenken."

reageer als eerste
Meer berichten