Sneller internet is binnen handbereik. Foto: Lars Smook / TC Tubantia
Sneller internet is binnen handbereik. Foto: Lars Smook / TC Tubantia

Bewoners buitengebied bijgepraat over glasvezel

  Zakelijk

Sneller internet is binnen handbereik voor bewoners van het buitengebied van de gemeentes Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser.

Twente - Vorige week is de campagne 'Glasvezel buitenaf' van start gegaan in deze vier gemeentes. Bewoners kunnen zich vanaf nu tot 10 juli aanmelden voor een aansluiting. Als de helft van alle 4.300 adressen meedoet, gaat het bedrijf CIF (Communication & Infrastructure Fund) de aansluitingen realiseren.

Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten en planning worden informatieavonden gehouden. Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend abonnement en een vastrechtvergoeding van 1.600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Binnenkort valt een uitnodiging voor de informatieavonden op de deurmat. Op 8 mei krijgen de inwoners van Haaksbergen uitleg in restaurant Het Hagen, op 9 mei krijgen de Beckummers uitleg bij het Wapen van Beckum, op 10 mei de Enschedeërs bij restaurant Hoge Boekel, op 11 mei de Buursernaren bij Eetcafé Winkelman, op 15 mei de inwoners van De Lutte bij De Vereeniging en op 16 mei de Enschedeërs in De Grolsch Veste. Info over tijden: glasvezelbuitenaf.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden