Jos Lohman: "We werken met vlees van boeren uit de regio."
Jos Lohman: "We werken met vlees van boeren uit de regio."

Traiteur Slagerij Lohman viert zeventigjarig bestaan

  Zakelijk

Met hapjes voor de bingoavond in Ariënshuis Deppenbroek zet Traiteur Slagerij Lohman het 70-jarig bestaan kracht bij. "Daar vinden we veel trouwe klanten", vertelt Jos Lohman. "Samen met mijn vrouw Phia ga ik er een traktatie verzorgen."

ENSCHEDE - Slagerij Lohman kent een bewogen geschiedenis. Vader Bernard Lohman begon als slagersleerling op de bakfiets. Tussen Enschede en Ootmarsum legde hij vele kilometers af. In 1947 kreeg hij de kans in Lonneker een winkel te openen. Later volgde de verhuizing naar Mekkelholt en in 1982 werd de huidige winkel in Deppenbroek betrokken. "Inmiddels had ik de zaak al van mijn vader overgenomen. Deppenbroek vond ik een geweldige kans, maar ook een sprong in het diepe. Het was 35 jaar geleden een nieuw winkelcentrum dat overdekt zou worden. Voor mij was het beslissend dat ik een plekje bij de nieuwe AH zou krijgen. Na 35 jaar ben ik nog de enige ondernemer van het eerste uur. Onze winkel is enorm veranderd. We hebben 5 keer verbouwd en zijn met de tijd mee gegaan. De mensen willen steeds meer gemak en dat bieden we. Ooit zijn we begonnen met kant-en-klare bami en nasi en dat is onder leiding van mijn dochter Monique tot een afdeling kant-en-klaarmaaltijden uitgegroeid. We werken met vlees van boeren uit de regio en de klant kan in de winkel zien hoe we daar met vakmanschap en liefde voor het product mee omgaan."

Meer berichten