Er zijn 1250 exposanten van onder meer klassieke auto's tijdens de 34e editie van Techno-Classica Essen.
Er zijn 1250 exposanten van onder meer klassieke auto's tijdens de 34e editie van Techno-Classica Essen.

Techno-Classica toont klassiekers vanaf 3 april

Zakelijk

De 34e editie van Techno-Classica in Essen gaat 3 april weer van start. Meer dan 1.250 exposanten uit meer dan 30 landen zullen vertegenwoordigd zijn op dit evenement met unieke klassieke auto’s en vele reserveonderdelen, accessoires en automobilia. 

ESSEN - Als pionier voor alle klassieke autofestivals geniet Techno-Classica Essen een unieke internationale reputatie. Voor experts, fans en clubs is een bezoek aan de toonaangevende vakbeurs een van de must-do evenementen van elk klassiek autojaar dat niet gemist mag worden. 

Opel en de AvD (Automobile Club of Germany) vieren een het 125-jarig jubileum en Rolls-Royce bestaat al 120 jaar - net zo lang als de zeldzame Bismarck-motorfietsen. Fabrikanten, clubs en belangengroepen zullen de verjaardagen vieren van Bugatti en Morgan (beide 115 jaar), Scuderia Ferrari (95 jaar), de BMW 315 als de eerste sportroadster van het merk en de Citroën Traction Avant gangster sedan (beide 90 jaar) - evenals de legendarische Mini (65 jaar). Twee Duitse iconen die op heel verschillende manieren de autogeschiedenis hebben geschreven, staan ook centraal in dit vuurwerk van jubilea: de VW Golf en de Porsche turbo. Beide reden voor het eerst de weg op in 1974 en zullen daarom in 2024 terugkijken op een halve eeuw. Dit is kenmerkend voor Techno-Classica Essen: een breed scala aan onderwerpen garandeert tal van nieuwe verrassingen elk jaar.

De organisator S.I.H.A. verwacht niet alleen verjaardagsgasten, maar kijkt ook uit naar een breed scala aan voertuigen uit alle leeftijds- en prijscategorieën: meer dan 2700 vintage-, klassieke- en prestige-auto’s zullen gedurende de vijf openingsdagen. Een deel van de voertuigen zal van eigenaar wisselen en er zal de nodige kennis uitgewisseld worden tussen exposanten en bezoekers. Naast de Grugahalle zullen alle tien de tentoonstellingshallen en vier uitgebreide buitenruimtes met in totaal ongeveer 120.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte hiervoor beschikbaar zijn - het equivalent van maar liefst ongeveer 17 voetbalvelden.

Techno-Classica wordt gehouden van 3 tot en met 7 april bij Messe Essen aan de Messeplatz 1 in Essen. Tickets zijn online verkrijgbaar via de website van de organisator (www.siha.de) en bij de kassa.

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52