Hans Plasman van SG Max Euwe (links) in de 4e ronde tegen een speler van UVS  uit Nijmegen.
Hans Plasman van SG Max Euwe (links) in de 4e ronde tegen een speler van UVS uit Nijmegen. (Foto: PR)

SG Max Euwe doet goede zaken in Arnhem

  Verenigingen

Enschede/Arnhem - Het vlaggenschip van schaakvereniging SG Max Euwe uit Enschede heeft in de voorlaatste ronde een goede stap gezet richting handhaving in de eerste klasse van de KNSB (Schaakbond). Op zaterdag 13 april werd de uitwedstrijd tegen de Arnhemse club ASV met 4.5- 5.5 gewonnen. Daarmee is de club uit Enschede vrijwel zeker van handhaving in Klasse 1A.

Enschede - Het eerste team onder leiding van de ervaren internationaal meester (IM) Frank Kroeze kende een moeizame start van het seizoen. Hoewel verliezen tegen sterke clubs, zoals Groninger Combinatie en Paul Keres uit Utrecht ingecalculeerd waren, moest het eerste team van SG Max Euwe in de laatste fase van het seizoen zeker nog de nodige matchpunten halen om uit de degradatiezone te raken.

Gelukkig kent IM Frank Kroeze zelf een goed seizoen en ook debutant Maarten Vinke past zich makkelijk aan aan het hoge niveau dat van hem gevraagd wordt.

Team 2 zag de kansen op promotie naar de 2e klasse in rook opgaan na een nederlaag tegen het 2e team van ASV. Het derde team kon de druk niet aan in de kampioenswedstrijd in de 4e klasse. Het team uit Lichtenvoorde won de match met 5-3. Met nog 1 matchpunt voorsprong en een ronde te spelen heeft het derde team alles nog in eigen hand. Het vierde team voorkwam in een uiterste inspanning onmiddelijke degradatie uit de 4e klasse door te winnen van Borne. De laatste speelronde in de KNSB wordt gespeeld op 11 mei.

Het Veteranenkampioenschap 2018/2019 van de SBO (Schaakbond Overijssel) is gewonnen door Ton Ellenbroek. De speler van SG Max Euwe won de laatste 4 ronden en bleef daarmee een half punt voor Gerard Harbers, die uitkomt voor WSG uit Winterswijk.

Dinsdag is de clubavond van SG Max Euwe. De jeugd begint om 18.15 uur en duurt tot 19.45 uur. De volwassenen beginnen om 20.00 uur.

Voor meer informatie over de schaakclub SG Max Euwe kunt u kijken op de website:

sgmaxeuwe.nl

Meer berichten