'Risicowedstrijd' SVV'91-Phenix als uithangbord van jarige SEO

  Verenigingen

Enschede - De voetbalwedstrijd tussen SVV '91 en Phenix op zondag 10 maart staat in het teken van het Weekend van de Enschedese scheidsrechter. Dat weekend vieren de Enschedese arbiters namelijk de honderdste verjaardag van de Scheidsrechtersvereniging Enschede & Omstreken (SEO). De wedstrijd begint om 14.00 uur

Roy Elferink van gemeentelijk sportbedrijf Sportaal""Alle clubs in Enschede hebben een pakket en een aantal tips gekregen om de scheidsrechters dat weekend in het zonnetje te zetten. Dit sluit ook naadloos aan op het manifest 'Voetballen met plezier', dat de Federatie Enschedese Voetbalverenigingen samen met de SEO, Sportaal, KNVB en de clubs uit Enschede aan het opstellen is."

Bij de wedstrijd van SVV tegen Phenix zal wethouder sport Niels van den Berg aanwezig zijn. Uiteraard zijn ook vertegenwoordigers van SEO en Sportaal aanwezig.

"Wij hebben samen met Sportaal bewust gekozen om de wedstrijd tussen SVV en Phenix uit te lichten. Beide clubs zijn de laatste tijd negatief in het nieuws geweest en daarom is dit een mooie mogelijkheid om de clubs nu in het zonnetje te zetten. Speciaal voor deze wedstrijd hebben we ook een aanvraag gedaan bij de KNVB om een Enschedese scheidsrechter aan te stellen. Dit is Teun van der Velden geworden. Hij fluit normaliter in de 2e klasse is tevens bestuurslid bij de SEO", zegt SEO-voorzitter Hans Reefman.

Meer berichten