Van de SJO-judoka's in de leeftijdscategorie -18 jaar wisten er maar liefst tien zich te plaatsen voor het NK op zaterdag 9 maart in Den Haag.
Van de SJO-judoka's in de leeftijdscategorie -18 jaar wisten er maar liefst tien zich te plaatsen voor het NK op zaterdag 9 maart in Den Haag.

Judosport Oost mag met tien judoka's naar NK

  Verenigingen

ENSCHEDE/EIBERGEN - Stichting Judosport Oost (SJO) nam zaterdag in Markelo deel aan de Districtskampioenschappen (DK) voor de leeftijdscategorieën -12 en -18 jaar.

Talentvolle deelnemers uit heel Oost-Nederland streden hier om een podiumplek en plaatsing voor het NK in Den Haag op zaterdag 9 maart. SJO mag daar met maar liefst 10 judoka's afkomstig uit Enschede en Eibergen naar toe.

Lucas van Velden (-60 kg) uit Eibergen en Rico Poppinghaus (-50 kg), Thijmen Pereboom (-55 kg), Rut Bouwhuis (-52 kg) en Yasemin Atay (-70 kg) uit Enschede werden in hun gewichtsklasse zelfs kampioen van Oost-Nederland. SJO haalde in totaal 18 medailles.

Een groot deel van het seizoen werken judoka's toe naar het DK. De SJO'ers waren scherp en in vorm en lieten over de hele linie mooi en technisch judo zien. Voor de vele toeschouwers was het vanaf de tribune dan ook volop genieten.

Voor judoka's in de -12 is er nog geen NK; dat is er bij de jeugd enkel voor de -15 en -18. In die laatste leeftijdscategorie is menig judoka erop gebrand naar het NK te mogen. Dit toernooi is een van de meetmomenten waar je punten kunt scoren om vervolgens voor Nederland uit te komen op de Europacup-toernooien.

Meer berichten