Bestuurders Benno Brand (links) en Niels van den Berg openen de mountainbike- en wandelroute op Het Rutbeek. Foto: PR
Bestuurders Benno Brand (links) en Niels van den Berg openen de mountainbike- en wandelroute op Het Rutbeek. Foto: PR

Nieuwe uitdaging voor mountainbikers en wandelaars op Het Rutbeek

  Verenigingen

Enschede/Haaksbergen - De mountainbikeroute en het wandelpad met de naam 'Skiheuvel Het Rutbeek' zijn zaterdag officieel geopend. Benno Brand, voorzitter Vrijetijdseconomie van Regio Twente, en wethouder Niels van den Berg van Enschede stapten voor de gelegenheid zelf op de fiets om de routes te openen.

Daarna was het tijd voor de twee mountainbikeclubs uit Haaksbergen en Enschede om de route met veertig kombochten en 160 hoogtemeters te trotseren. Vervolgens werden er MTB-clinics voor de aanwezige mountainbikers verzorgd door AWA Outdoor. De jeugdgroepen van de Haaksbergse Toer- en Fietsclub (HTFC) en de Enschede Wielervereniging Het Oosten gingen hierbij de fiets op.

De uitdagende clinics passen bij het karakter van 'Skiheuvel Het Rutbeek'. Begin vorig jaar hebben Het Rutbeek (onderdeel van Regio Twente) en Skicentrum Moser de handen ineen geslagen. Samen met mensen van Routenetwerken Twente (ook onderdeel van Regio Twente) en vrijwilligers is toen gestart met de aanleg van de mountainbikeroute.

Naast de ATB-route is een wandelpad aangelegd. Met een uitzichtpunt op 57 meter boven NAP. Dit geeft een prachtig uitzicht over de skyline van Enschede, Hengelo, Boekelo en Haaksbergen. Bij optimale omstandigheden is zelfs Duitsland zichtbaar.

Meer berichten