Bas Morsink (Sportaal), Niels van den Berg (wethouder sport), Hinke van der Werf (Menzis) en twee leerlingen van het Bonhoeffer College locatie Vlierstraat bij de kick off van Sjors Sportief Special.
Bas Morsink (Sportaal), Niels van den Berg (wethouder sport), Hinke van der Werf (Menzis) en twee leerlingen van het Bonhoeffer College locatie Vlierstraat bij de kick off van Sjors Sportief Special.

Niels van den Berg: 'Doe iets wat je leuk vindt, dan houd je het vol'

  Verenigingen

Enschede - Kinderen en jongeren uit het speciaal onderwijs (cluster 4) en praktijkonderwijs in de gemeente Enschede hebben het boekje Sjors Sportief Special ontvangen of ontvangen dat een dezer dagen. Het helpt hen geschikte sportactiviteiten te vinden. Woensdag 9 januari was de aftrap

Kinderen en jongeren kunnen met behulp van het boekje en de website www.sjorssportief.nl één of meerdere activiteiten uitkiezen, waarbij zij enkele naschoolse lessen volgen bij verenigingen, zonder direct lid te hoeven worden. Zo kunnen zij onder andere kiezen uit freerunning, gymnastiek, kinderyoga, vechtsporten, padel, voetbal, tafeltennis, zwemmen en schaatsen. Sinds 8 januari kunnen leerlingen zich inschrijven voor sportactiviteiten die vanaf 21 januari starten. Het aanbod kent verschillende startmomenten, waardoor kinderen en jongeren meerdere sporten kunnen uitproberen. Tot aan het einde van het schooljaar 2018 -2019 is er een aanbod.

Sjors Sportief Special is een nieuwe variant van project Sjors Sportief. Marin Mulder van organisator Sportaal: "Wij zien dat Sjors Sportief voor kinderen op het regulier onderwijs een succes is en ervoor zorgt dat zij kennis maken met diverse sporten voordat ze ergens lid van worden. Vanwege dit succes zijn we nu voor het tweede deel van het schooljaar gestart met deze pilot op het speciaal onderwijs en praktijk onderwijs."

De eerste leerlingen hebben inmiddels het boekje van Sjors Sportief Special op school uitgedeeld gekregen. Zo ook de leerlingen van het Bonhoeffer College locatie Vlierstraat. Op deze school vond woensdag 9 januari de officiële kick off plaats, waarbij wethouder Niels van den Berg van sport in de klas kwam om het boekje uit te delen. Van den Berg: "Het is voor de jeugd heel belangrijk om te bewegen en te sporten. En het is belangrijk dat je iets doet wat je heel leuk vindt, want dan is het makkelijk vol te houden. Met Sjors Sportief Special kun je op een laagdrempelige wijze uitzoeken waar je talent ligt en waar je energie van krijgt, zonder meteen ergens aan verbonden te zitten. Een uitstekende manier om in beweging te komen."

Sjors Sportief Special wordt mede mogelijk gemaakt door Zorgverzekeraar Menzis. Meer informatie? Neem contact op met Marin Mulder, sportregisseur bij Sportaal, via m.mulder@sportaal.nl. Of kijk op de website:

http://sportaal.nl/activiteiten/sjorssportief

Meer berichten